Πολιτική

Επιστολή δημάρχου Σκύδρας – Η απάντηση του «Ημεροδρόμου»

Επιστολή έστειλε στον «Ημεροδρόμο» η δήμαρχος Σκύδρας, κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, με αφορμή το άρθρο με τίτλο: «Ιδού ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο (και μια κουβέντα για τον Μίκη)» ( https://www.imerodromos.gr/idou-pii-diorganonoun-to-syllalitirio-ke-mia-kouventa-gia-ton-miki-ton-nikou-bogiopouloupanagioti-theodoropoulou/).

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: 

“ΠΡΟΣ Τους Αξιότιμους δημοσιογράφους κυρίους Νίκο Μπογιόπουλο και Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο 

Με σεβασμό στη δεοντολογία, στο δημοσιογραφικό λειτούργημα που επιτελείτε, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω σχετικά με το δημοσίευμά σας στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ (31 Ιανουαρίου 2018) με τίτλο «Ιδού ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο (και μια κουβέντα για τον Μίκη)», σε ό,τι με αφορά, τα παρακάτω:

1) Γράφετε στο άρθρο σας ότι «ο Δήμος Σκύδρας βάζει λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Αθήνας» και επίσης ότι «η Δήμαρχος Σκύδρας, συνηθίζει να καλεί με κάθε επισημότητα χρυσαυγίτες βουλευτές στο δημαρχείο της και φιλοξενείται επαινετικά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής». Είναι προφανές ότι οι πληροφορίες σας αντλούνται μόνο από το διαδίκτυο (όπου περισσεύουν οι ψευδείς ειδήσεις), χωρίς καμιά προσπάθεια να τις τεκμηριώσετε έστω με ένα απλό τηλεφώνημα.

2) Θα μαθαίνατε φερ΄ ειπείν ότι ο Δήμος Σκύδρας δεν έβαλε κανένα λεωφορείο, ούτε για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 21-1-2018, ούτε για το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4-2-2018. Οι πολίτες που θέλησαν να συμμετάσχουν το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία και δικά τους έξοδα. Θα σας έλεγα ότι κάνετε λάθος να ταυτίζετε όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια με την Χ.Α. Συμμετείχαν στο συλλαλητήριο πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, από πατριωτικό καθήκον έτσι όπως το νοιώθει ο καθένας. Από τον Δήμο μας, τη Σκύδρα του Νομού Πέλλας οι πολίτες που πήγαν στο συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Την διοργάνωση είχαν αναλάβει γνωστοί δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι με μεγάλη προσφορά στα τοπικά Πολιτιστικά δρώμενα.

3) Στο επόμενο σκέλος του προαναφερόμενου αποσπάσματος που με αφορά, αν κάνατε τον κόπο και διαβάζατε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της συνάντησής μου στις 9 Φεβρουαρίου 2016 με τον Βουλευτή του Νομού Πέλλας της Χ.Α., κ. Γιάννη Σαχινίδη θα βλέπατε ότι έγινε χωρίς προσυνεννόηση ή προκαθορισμένο ραντεβού, κατόπιν δικής του αίτησης στο γραφείο μου προκειμένου να τον ενημερώσω, για το φλέγον κι επίκαιρο ζήτημα της παραμονής του Τελωνείου Σκύδρας στο Δήμο Σκύδρας και στο Νομό Πέλλας.

4) Είχαμε προβεί τότε σε διάφορες πρωτοβουλίες και ενέργειες ως Δήμος Σκύδρας, σε συνεργασία με άλλους φορείς του Νομού, για τη διατήρηση του Τελωνείου Σκύδρας λόγω των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων κι όχι την κατάργηση ή τη μεταφορά του σ΄ άλλο Νομό. Αναρωτιέμαι αν εσείς ήσασταν στη θέση μου ως Δήμαρχος θα διώχνατε τον οποιονδήποτε ερχόταν στο γραφείο σας που ζητούσε να ενημερωθεί για το πρόβλημα και την διεκδίκηση του Δήμου σας; Εγώ θεώρησα ότι δεν είχα κανένα δικαίωμα να μην δεχθώ οποιονδήποτε ήθελε να ενισχύσει την δίκαιη διεκδίκησή μας.

5) Κατά τα άλλα αντί να σχολιάζετε – δυσφημίζοντας – μια Δήμαρχο της Περιφέρειας θα ήταν καλύτερα να σχολιάζατε κατ΄ αρχάς την Βουλή των Ελλήνων όπου οι συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν λόγο, αλλά και τον λαό που τους έστειλε εκεί. Δεν είμαι εγώ ο εύκολος στόχος σας, που θα λύσει το πρόβλημα.

6) Τέλος αν με ένα τηλεφώνημα ρωτούσατε τον οποιονδήποτε πολίτη του Δήμου Σκύδρας θα μπορούσε να σας πληροφορήσει ότι η Δήμαρχός του έχει γνωστή πολιτική ταυτότητα και κατάγεται από παραδοσιακή δημοκρατική και προοδευτική οικογένεια. Η Δήμαρχος Σκύδρας δεν φοβάται να συναντηθεί με τον οποιονδήποτε γιατί έχει σαφή και δημοκρατική ταυτότητα και αυτό αρκεί! Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ»

Πρώτον: Μήπως θα μπορούσε η κ. δήμαρχος να μας πει πόσες φορές κατήγγειλε ως «ανύπαρκτο» ή «ψευδές» το παρακάτω τρικάκι που διακινήθηκε σε όλο το νομό Πέλλας και φυσικά και το δήμο Σκύδρας;

Μήπως θα μπορούσε να μας πει αν είναι επίσης ψευδές το δημοσίευμα;

«Ο δήμος Σκύδρας, η Τ.Κ. Πετριάς, Εμπορικός Σύλλογος και Πολιτιστικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 με οργανωμένα λεωφορεία. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πετριάς (Πλεύρωμα – Λουτροχώρι,) Βόλτσης Γρηγόριος. Γραφτείτε στα τηλ. επικοινωνίας της αφίσας ή στο τηλ. 6980 004667». (Πηγή: www.logospellas.gr)

Μήπως θα μπορούσε να μας πει αν είναι ψευδές και αυτό το δημοσίευμα; 

«Ο δήμος Σκύδρας, με την Τ.Κ. Πετριάς, τον Εμπορικό Σύλλογο και Πολιτιστικούς Συλλόγους  συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα με οργανωμένα λεωφορεία. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο δραστήριος Πρόεδρος της Τ.Κ. Πετριάς (Πλεύρωμα – Λουτροχώρι,) Βόλτσης Γρηγόριος, που απευθύνει κάλεσμα προς όλους για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας. Δήλωση συμμετοχής έως 1η Φεβρουαρίου». (Πηγή:www.logospellas.gr

Δεύτερον: Η κυρία δήμαρχος αναρωτιέται: «Αν εσείς ήσασταν στη θέση μου ως Δήμαρχος θα διώχνατε τον οποιονδήποτε ερχόταν στο γραφείο σας που ζητούσε να ενημερωθεί για το πρόβλημα και την διεκδίκηση του Δήμου σας;».

Απαντάμε απλά και κατανοητά:

  • Ένας εκπρόσωπος των ναζί δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ναζί. Άρα: Δεν θα κάναμε ποτέ καμία συνάντηση με ναζί.
  • Εάν ένας ναζί  ήταν – με κάποιον τρόπο – στο γραφεία μας (όποια ιδιότητα κι αν είχαμε), τότε σίγουρα δεν θα φωτογραφιζόμασταν μαζί του!
  • Αν θα διώχναμε ένα ναζί; Όχι, δεν θα τον διώχναμε απλά! Θα τον πετάγαμε έξω!

 

(Επισκέψεις: 109 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend