Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής: Μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής λόγω των εκπαιδευτικών κενών με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Συγκεκριμένα τονίζουν τα πρωτοφανή τα κενά τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που κάλυψε, από τη β’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, λιγότερο από το 1/3 των κενών των σχολείων που είχαν ζητήσει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

«Από την πρώτη ημέρα είχαμε εντοπίσει τα ιδιαιτέρως αυξημένα εκπαιδευτικά κενά της φετινής χρονιάς. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μας διαβεβαίωναν ότι τα κενά θα καλυφθούν άμεσα με την πολυαναμενόμενη Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών» αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς δάσκαλο και χωρίς νηπιαγωγούς. Μετά τις προσλήψεις της Β’ φάσης, σύμφωνα με την Ένωση, τεράστια παραμένουν τα κενά στην παράλληλη στήριξη, παραμένουν κλειστά τμήματα ένταξης λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και δεν λειτουργούν ολοήμερα τμήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Αντίστοιχα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λειτουργούν με δίωρα, τρίωρα και τετράωρα καθώς χιλιάδες είναι οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν τις τρεις πρώτες εβδομάδες, μόνο στην πόλη.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως το Δημόσιο Σχολείο απαξιώνεται με τέτοιες συνθήκες και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την υποβάθμιση έχει το υπουργείο Παιδείας. «Εμείς οι γονείς συντεταγμένα μέσω των συλλογικών μας οργάνων και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε την απαξίωση και την υποβάθμιση των σχολείων μας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

(Επισκέψεις: 92 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend