Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: ΜΑΤ προστάτευαν «προληπτικά» αθλητικούς παράγοντες που γλεντούσαν στα μπουζούκια

«Πριν μερικές μέρες μία ολόκληρη Διμοιρία ήταν “στημένη” έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της πρωτεύουσας ώστε να μπορούν σε αυτό..

«Πριν μερικές μέρες μία ολόκληρη Διμοιρία ήταν “στημένη” έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της πρωτεύουσας ώστε να μπορούν σε αυτό να διασκεδάσουν ξέγνοιαστα παράγοντες και παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν θεωρείται πως η μόνη αστυνομία που υπάρχει είναι η Υ.Α.Τ. (σ.σ Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης) και χωρίς την παρουσία της δε μπορεί να γίνει ούτε πάρτι γενεθλίων τότε δώστε μας κίνητρα για να είμαστε εδώ…». Τα παραπάνω αναφέρονται σε έντυπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, που ανάρτησε ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Η γνωστοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού γίνεται στο φόντο των τραγικών περιστατικών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που η επιχειρησιακή ανικανότητα και η αδιαφορία της αστυνομίας απέναντι στις αλλεπάλληλες επίσημες ενημερώσεις και προειδοποιήσεις για την κάθοδο των νεοναζί Κροατών χούλιγκανς, οδήγησαν στην δολοφονία ενός 29χρονου ανθρώπου. 

«Το ότι η ΕΛΑΣ σε πολλές περιπτώσεις έχει συνοδεύσει φασίστες σε επ’ αυτοφώρω εγκληματικές πράξεις δεν είναι κάτι που το μάθαμε σήμερα: από καταδρομικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια μέχρι και τη δολοφονία Φύσσα, η παρουσία των αστυνομικών ήταν πάντα “διακριτική” και η παρέμβαση καθυστερημένη (“ε όχι και μαχαίρι”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από αστυνομικό μετά το μαχαίρωμα του Παύλου). Ποιό είναι λοιπόν το νεότερο; Πολλές φορές μέχρι σήμερα, η ταχύτητα των εγκληματικών πράξεων επέτρεπε κακώς την απόδοση της αστυνομικής αδράνειας σε άλλους παράγοντες: πχ στον αιφνιδιασμό των παριστάμενων αστυνομικών, στην ικανότητα ή στην εκπαίδευσή τους, ίσως στις ιδεολογικές τους προτιμήσεις ή ακόμα σε εντολές του κέντρου που δόθηκαν ακαριαία (“κρατάτε απόσταση και δίνετε εικόνα”). Στην περίπτωση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, είχαμε μια οργανωμένη μετάβαση οπλισμένων δραστών που πέρασαν τα σύνορα, ταξίδεψαν οδικώς επί ώρες, άλλαξαν μέσα μεταφοράς και τελικά έφτασαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας – όχι πάντως για να δούνε μπάλα – κυριολεκτικά ανενόχλητοι, αν και υπήρχαν σχετικά σήματα και οχλήσεις στην ΕΛΑΣ από τουλάχιστον 48 ώρες πριν» αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζει:

«Αυτό δηλαδή που στην περίπτωσή μας δεν μπορεί να αποκρυβεί, γιατί απουσιάζει πλήρως το στοιχείο του αιφνιδιασμού που συνήθως επικαλείται η ΕΛΑΣ, είναι ότι η διαχείριση του περιστατικού δεν έγινε εν θερμώ αλλά εν ψυχρώ και σίγουρα όχι σε επίπεδο παριστάμενων αστυνομικών ή κέντρου (“100”) αλλά στο ανώτατο επίπεδο πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, δηλαδή Υπουργείου και Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Γιατί επέτρεψαν αυτό το δολοφονικό κονβόι να φτάσει έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας μοιάζει πραγματικά άξιο απορίας. Την απάντηση θα πρέπει να την ψάξουμε στην πραγματική φύση του μηχανισμού που αποκαλείται Αστυνομία: όσο και αν η ΕΛΑΣ επικαλείται ως αυτονόητο σκοπό της την “προστασία του κάθε πολίτη”, στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός στην υπηρεσία των λίγων και των ισχυρών που προστατεύει “τον κάθε πολίτη” μόνο παρεμπιπτόντως.

Τα λένε εξάλλου και μόνοι τους οι “συνδικαλιστές” αστυνομικοί που στη μάχη τους να κερδίσουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, εκβιάζουν βγάζοντας λίγη από τη σαπίλα στη δημοσιότητα. Διαβάστε το απόσπασμα από το έντυπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: “Πριν μερικές μέρες μία ολόκληρη Διμοιρία ήταν ‘στημένη’ έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της πρωτεύουσας ώστε να μπορούν σε αυτό να διασκεδάσουν ξέγνοιαστα παράγοντες και παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν θεωρείται πως η μόνη αστυνομία που υπάρχει είναι η Υ.Α.Τ. και χωρίς την παρουσία της δε μπορεί να γίνει ούτε πάρτι γενεθλίων τότε δώστε μας κίνητρα για να είμαστε εδώ…”.

Για να διασκεδάζουν στα μπουζούκια οι αθλητικοί παράγοντες, υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ “προληπτικά”! Για να εμποδίσουν μια φάλαγγα από πατενταρισμένους φασίστες οπαδούς να σπάσουν και να μαχαιρώσουν, δεν υπήρξε μέριμνα… Κατανοητό;».

Σχετικά θέματα

Απόψεις