Πολιτική

«Ένα περιστατικό της στιγμής» η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν!

Τον λέγανε Σαχζάτ Λουκμάν. Ήταν 27 χρονών. Μετανάστης από το Πακιστάν. Δούλευε εργάτης. Κυκλοφορούσε με ένα κίτρινο ποδήλατο. Δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, με μαχαιριές. Ηταν χαράματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 όταν έχασε τη ζωή του. Πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατο.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία απολογήθηκαν χθες και την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Τι είπαν αυτά τα «μπουμπούκια»;

«Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι ρατσιστής […] και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε, χθες, ο Διονύσης Λιακόπουλος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα.  Υποστήριξε ότι ήταν το θύμα αυτό που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του, Χρήστου Στεργιόπουλου. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, «μας έβριζε στα ελληνικά». Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως στους έβριζε «σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα…

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, τη Δευτέρα, χαρακτήρισε τη δολοφονία «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει»! Ο Στεργιόπουλος, που έχει αποφυλακιστεί μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών! «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Σύμφωνα με τον Στεργιόπουλο ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Ο Λουκμάν, είπε, επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του! 

(Επισκέψεις: 911 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend