Κοινωνία

Eκπληκτική κινηματογραφική βραδιά! – Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τη μεγάλη ανταπόκριση!

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Η ανταπόκριση των αναγνωστών του «Ημεροδρόμου» ήταν συγκλονιστική. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Μάρξ συνάντησε τον Ένγκελς και έγιναν …αφορμή για να βρεθούμε από κοντά. Να απολαύσουμε μια καταπληκτική ταινία. Να διαπιστώσουμε όλοι μας ότι το «φάντασμα που πλανάται πάνω από την Ευρώπη» έχει πολλούς πιστούς. 

Το βράδυ του Σαββάτου, η κινηματογραφική αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή. Η ειδική προβολή της γαλλογερμανικής ταινίας  «Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς» (πρωτότυπος τίτλος «Le jeune Karl Marx»-«Ο νεαρός Μαρξ»), που διοργάνωσε ο «Hμεροδρόμος» σε συνεργασία με το Αλκυονίς New Star Art Cinema,  αγκαλιάστηκε από όλους σας, με ένα μοναδικό τρόπο.  Μετέτρεψε την προβολή μιας βαθιάς πολιτικής ταινίας, σε μια συνάντηση φίλων, συντρόφων, συναγωνιστών. 

Η ταινία, σε σκηνοθεσία: Ραούλ Πεκ – Με τους: Άουγκουστ Ντίελ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς, μας έδωσε μια άλλη όψη πιο …ανθρώπινη, της ζωής και του έργου των δύο μεγάλων θεωρητικών, θεμελιωτών του επιστημονικού κομμουνισμού. 

Οι πτυχές της καθημερινότητας τους. Ο αγώνας τους για να διαδώσουν την ιδεολογία τους. Οι σχέσεις τους με την εργατική τάξη. Οι αντιπαραθέσεις τους με άλλα θεωρητικά ρεύματα, πέρασαν με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από την ταινία.

Ελπίζουμε όσοι βρέθηκαν χτες στην αίθουσα, να «έζησαν» την προβολή και να έφυγαν μετά από αυτή, γεμάτοι με συναισθήματα και ερεθίσματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του Αλκυονίς New Star Art Cinema,  Βελισσάριο Κοσσυβάκη, για την ευγενική φιλοξενία του.

Τις εκδόσεις ΚΨΜ, για την όμορφη και πλούσια έκθεση βιβλίου που διοργάνωσαν στο χώρο.

Κυρίως όμως, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστούμε…

(Επισκέψεις: 52 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend