Κοινωνία

Εκπαιδευτικά ψιλικά – ζαχαρώδη, νεωτερισμοί

«Εγώ από τα δώδεκα καβάλαγα τ΄αμάξι
και πήγαινα να κοιμηθώ λιγάκι μεσ΄την τάξη»
(μεταδημοτικό τραγούδι  σχολικών  εορτών)

Με σύνθημα «χωρίς καθόλου εφόδια,  πληρώνουμε διόδια» ξεκινούν πιλοτικά και πυραυλικά  προγράμματα για την ανακαίνιση της Παιδείας μας . Ήδη οι αριστεύσαντες σε τριτοβάθμιες σχολές ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου μπορούν όλοι τους να πάρουν εκτός από το πτυχίο- πούλο, δωρεάν μεταπτυχιακό με την επαναστατική μέθοδο «Κάτσε σπίτι σου» για την διασύνδεση των σπουδών τους με την Ρωμαϊκή Αγορά Εργασίας , η ανωτάτη Στοκατζιδική αναβαθμίζεται και θα είναι η σχολή πρότυπο – κακέκτυπο που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα από τα λευκόπυρόξανθα μέχρι και τα βαθιά μελαχρινά .

Σαν διακλαδικό  μάθημα βάσης στη θέση της έκθεσης που ταλαιπώρησε ανώφελα γενιές καθηγητών ενώ οδήγησε πλήθος διορθωτών σε απονενοημένα διαβήματα, αντιπροτείνεται από την ΟΛΜΕ το μάθημα  «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», μάθημα  διαπλαστικό, διαδραστικό, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ευρύτερη γνώση και στενότερη αυτοπροβολή που  ξεκινά  από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και  δυσκολεύει σταδιακά σαν τηλεοπτικό παιχνίδι μέχρι το λύκειο ενώ η εισαγωγή στην ανάλογη σχολή Α. Μπεεε . Μπα. Μπλομ του Φ.Π.Ψ  θα γίνεται μετά από παρουσία σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη μέθοδο των τυφλών συνευρέσεων  ( blind congresses). Το μάθημα «Η μελωδία της ευτυχίας» είναι πλέον  μάθημα κορμού στην Ραδιο Τηλεοπτική όσο και την Ντουγρού κατεύθυνση.

Στα χνάρια  του προωθημένου  αρχαιοελληνικού εκπαιδευτικού  μοντέλου η μουσική και η άθληση είναι θεμελιώδη, όμως και η γλώσσα επίσης.  Γι αυτόν τον σκοπό στα μαθήματα της γλώσσας καλά δασκαλεμένες ομάδες μαθητών θα επισκέπτονται  υπουργεία, διοικητικά συμβούλια επιμελητήρια και θα εξασκούνται επι τόπου στην γλώσσα.

Βέβαια με όσα γίνονται ή έχουν ήδη δρομολογηθεί για τον αγύριστο τα θεμέλια έχουν μπει για τα καλά στα τούβλα αλλά και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι ακόμα υπάρχουν βασικές ελλείψεις. Καλός ο αθλητισμός διαπιστώνουμε συνέχεια τα υγιή μυαλά  μυαλά στα κάγκελα που  ζυμώνει αλλά δεν φτάνει από μόνος του. Όμως επιτρέπεται στην χώρα της όρχησης να μην υπάρχει σχολή ανωτάτης σταρχιδικής , επιτρέπεται να πηγαίνουν τα παιδιά ανίδεα στα ΙΕΚ ανωτάτης μαγειρικής και να μην υπάρχει ένα μάθημα «Κολοκύθια με την ρίγανη» στο Λύκειο.

Ακολουθεί μια σύνοψη προγράμματος σπουδών μετά μουσικής:

(Επισκέψεις: 254 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend