Πολιτική

Εκπαίδευση Ελλήνων στρατιωτικών σε σχολεία πολέμου του αμερικανικού στρατού

Την εκπαίδευση υπαξιωματικών του ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε σχολεία του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία, συμφώνησαν στη διάρκεια της συνάντηση τους, ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, με τον υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης SCM Robert Abernethy.

Η συνάντηση των δύο στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου του Αμερικάνου αξιωματούχου.

Μάλιστα ο Robert Abernethy, συμμετείχε σε σύσκεψη, με επιτελείς της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕΚΠ) του ΓΕΣ, όπου και επισημοποιήθηκε η απόφαση για την έναρξη της εκπαίδευσης των Ελλήνων στρατιωτικών. 

Τη δεύτερη ημέρα, της επίσκεψης του, ο υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης, επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. 

Η συγκεκριμένη απόφαση φανερώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις και σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή που η Ουάσιγκτον συζητά ανοιχτά τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση και ορμητήριο για ολόκληρη την Νοτιανατολική Μεσόγειο, η εκπαίδευση στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανικά σχολεία πολέμου, δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά. 

Σημειώνουμε ότι εντός του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διμερής στρατιωτική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας στη Σούδα της Κρήτης.

Μια άσκηση μάλιστα που φρόντισε να διαφημίσει και επίσημα η Αμερικάνικη Πρεσβεία:

 

(Επισκέψεις: 554 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend