Κοινωνία

Δοκιμάζεται η Kέρκυρα από την κακοκαιρία και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η βροχόπτωση στην Κέρκυρα, που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την «ακραία» έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων τα οποία -όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα- μπαίνουν στο ζύγι του «κόστους – οφέλους». 

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραίτικα και Μεσσογγή. Οι άνθρωποι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους και αναμένουν τον απεγκλωβισμό τους από την Πυροσβεστική. 

Η κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τραγική, καθώς έχει πλημμυρίσει το ποτάμι της Μεσσογγής. Για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων επιχειρεί ελικόπτερο, στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ενώ το Λιμενικό ελέγχει όλη την παραλιακή ζώνη από Μωραϊτικα έως Λευκίμμη. 

Το ποτάμι πλημμυρίζει συνεχώς, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε το γεγονός ότι το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει ούτε καν οι αναγκαίες διανύξεις.

Εγκλωβισμένα στο νηπιαγωγείο της Στρογγυλής παραμένουν εφτά παιδιά. Οι γονείς των παιδιών που προέρχονται από άλλα χωριά της περιοχής δεν μπορούν να πλησιάσουν το νηπιαγωγείο, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος.

Τα παιδιά που προέρχονται από τα χωριά Χλωμοτιανά, Βραγανιώτικα και Άνω Μεσογγή παραμένουν στο νηπιαγωγείο μαζί με την νηπιαγωγό τους και δεν κινδυνεύουν. Ωστόσο, στην ταράτσα του κτιρίου έχει ανοίξει μια μεγάλη ρωγμή.

Η κυκλοφορία στους δρόμους της Νότιας Κέρκυρας διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, που συνδέει την πόλη με την νότια Κέρκυρα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες, εξαιτίας κατολισθήσεων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου.

Στο μεταξύ λόγω των καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Aπο 902. gr

 
 
 
(Επισκέψεις: 236 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend