Το συγκεκριμένο κανάλι, που περιγράφει τη ρωσική εισβολή ως «ειδική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας ανέφερε ότι έκανε εσωτερικές έρευνες για το περιστατικό, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Λίγο αργότερα, η οργάνωση OVD-Info εξέδωσε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο της Οβσγιαννίκοβα, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, εργάστηκα στο Channel One και δούλευα στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό αυτή τη στιγμή. Ντρέπομαι που έλεγα ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης». Η Οφσγιαννίκοβα ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», είπε. «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου: του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρίνα Οφσγιανικόβα κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας. Με βάση το νόμο που πέρασε προ ημερών από τη ρωσική Δούμα, αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι και 15 ετών.

Με πληροφορίες thepressproject.gr