Κοινωνία Πολιτική

Δήμος Πάτρας: Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα»

«Όχι άλλο αίμα στην “εθνική καρμανιόλα” για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα» τονίζει ο Δήμος της Πάτρας και καλεί στον «αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ)».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.
Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους. Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.
Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια». 

Πελετίδης:  Αποκλείουμε την EO Πατρών – Πύργου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τροχαία δυστυχήματα

Για την πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας μίλησε στον Realfm και στην εκπομπή των Νίκου Μπογιόπουλου – Μανώλη Κοττάκη ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ακούστε εδω το ηχητικό: https://www.real.gr/koinonia/arthro/peletidis_ston_realfm_apokleioume_tin_eo_patron_pyrgou_se_endeiksi_diamartyrias_gia_ta_troxaia_dystyximata-603821/

(Επισκέψεις: 695 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend