Κοινωνία

Διαμαρτυρία για το θάνατο διανομέα στη Λάρισα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στον επισιτισμό και μέλη συλλογικοτήτων, έξω από το κατάστημα De Tox της Λάρισας, όπου δούλευε ο 29χρονος διανομέας Γιώργος Κατσαμπέλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα με τη μοτοσικλέτα.

Οι διαμαρτυρόμενοι από τη συλλογικότητα «ΛΑΝΤΖΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ, Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό – Τουρισμό», έφτασαν περίπου στις 6.30 έξω από το κατάστημα, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα για τις συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με το μέλος της συλλογικότητας, Σέργιο Μαρούδα, το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετά περιστατικά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο, σημειώνοντας πως αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας.

Μεταξύ άλλων, το μέλος της συλλογικότητας στο χώρο του επισιτισμού σημείωσε πως οι συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι «συνθήκες γαλέρας», ενώ επεσήμανε πως οι διεκδικήσεις για τον κλάδο των διανομέων αφορούν την παροχή από την εργοδοσία ολόκληρου του αναγκαίου εξοπλισμού για την εργασία τους.

Είναι τραγικές οι συνθήκες που δουλεύουμε. Οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν μισά ένσημα, για να δικαιολογήσουν την ασφάλεια. Δεν παίρνουμε δώρα, ούτε πληρωμένες άδειες, ενώ το σπαστό ωράριο είναι έντονο.

Από εκεί και πέρα, όπως τονίστηκε οι διεκδικήσεις του κλάδου αφορούν τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και να γίνουν προσλήψεις σε ελεγκτικό προσωπικό ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις του επισιτισμού. Σημειώνεται, πως οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν και φυλλάδια στους οδηγούς των αυτοκινήτων, για να τους ενημερώσουν για τα αιτήματα τους.

Πηγή: efsyn.gr  – Φωτογραφίες: Ημεροδρόμος

(Επισκέψεις: 31 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend