Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Διαχρονικά παιχνίδια…

To έχει η εποχή, είτε καταλήξει σε καινούργια και βελτιωμένα ολοκαυτώματα είτε στις συνηθισμένες ρουτινιάρικες ανθρωποθυσίες που από πάντα έχουμε..

To έχει η εποχή, είτε καταλήξει σε καινούργια και βελτιωμένα ολοκαυτώματα είτε στις συνηθισμένες ρουτινιάρικες ανθρωποθυσίες που από πάντα έχουμε ενταγμένες στο πρόγραμμα και τις διαχειριζόμαστε άνετα.  Αν αρχίζαμε ξαφνικά να σκεφτόμαστε τι καταναλώνουμε μπορεί κάποτε να φτάναμε σε συμπεράσματα ότι καταναλώνουμε και τις ίδιες τις έννοιες , ευτυχώς όλα βαίνουν μηχανικά. και όλα παραμένουν παιχνίδια, παίζουμε τη μητρότητα. τους γονείς που είναι εντάξει απέναντι στα παιδιά τους . Παίζουμε εξαντλητικά στα παιχνίδια που χάνεται ο χρόνος που αλλιώς δεν θα ξέραμε και τι να τον κάνουμε. 

Και ο φασισμός ένα παιχνιδάκι είναι και μάλιστα απ΄τα πιο παραδοσιακά αυτά που ξυπνάνε μνήμες και νοσταλγία. Η οικονομία το θέλησε για μερικές δεκαετίες να πιστέψουμε οι πολλοί ότι ο φασισμός ο ναζισμός ο ολοκληρωτισμός και κάθε ισμός που τροχονομεί την κυκλοφορία του ανθρώπινου είδους ήταν ένα είδος εγκληματικού χαρίσματος που διέκρινε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, κάποιες φυλές και κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες. Η υπερευαισθησία που είχε καλλιεργηθεί από έναν φλύαρο πολιτισμό στην Ευρώπη που από τη μία ανύψωνε υπεροπτικά την ανθρώπινη ευφυΐα κι απ΄την άλλη εκσυγχρόνιζε επί το εφιαλτικότερο τα δουλεμπόρια και την αξιοποίηση των ανθρώπινων κοπαδιών , έκανε ορισμένους διανοούμενους κλεισμένους προστατευτικά στις θεωρίες τους να αντιμετωπίσουν ένα αξιόλογο κύμα φασισμού και ανθρώπινης κτηνωδίας σαν κάτι πρωτοφανέρωτο και το  εξαιρετικό.

Τους θάμπωσε και η νέα τότε τεχνολογία της εξολόθρευσης που ξαφνικά έμοιαζε με ψηφιακό παιχνίδι με τους πόντους, τα σκορ του και χωρίς αντίπαλο  τόσο που να έρθει σε δεύτερη μοίρα η ευγενής ανθρώπινη πρόθεση, να καθαρίσουμε τον κόσμο απ΄ότι άχρηστο , δηλαδή απ’ όποιους θεωρούμε υπεύθυνους κάθε φορά για την προβληματική και μπελαλίδικη υπερίσχυση του Δαρβινικά ανώτερου και εκλεκτού είδους πιθήκου που φυσικά δεν είναι άλλο από μας τους ίδιους.  Όμως η πραγματικά πνευματική εποχή που άρχισε να ξημερώνει θα τα καταφέρει να μας πείσει ότι ο φασισμός είναι η απόλυτα δεδομένη συνθήκη για τον άνθρωπο και κερδίζει ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή μας. Ψαχνόμαστε για λεπτομέρειες. σύμβολα , ιδιαίτερες φρίκες τη στιγμή που ο φασισμός αναπαράγεται αβίαστα με τους πιο φυσικούς τρόπους από άνθρωπο σε άνθρωπο. από τους γονείς στα παιδιά από την κρατική δομή στους νομοταγείς πολίτες. Σαν επαγγελματίες κυνηγοί ψάχνουμε στα ίχνη των ακροτήτων που δημιουργούν οι λιγότερο εξελιγμένοι πίθηκοι και κατηγορούμε τους κτηνάνθρωπους λες και τους αποδίδουμε νοημοσύνη από αυτήν που ούτε μεις διαθέτουμε. Μιλάμε για ολοκαυτώμα λες και δεν είναι η φυσική συνέπεια της καθημερινής μας δραστηριότητας , των παγιωμένων νοοτροπιών μας. Το έχουν αυτό τα παιχνίδια κάποια στιγμή χοντραίνουν.

***

Κανονικα Χριστούγεννα, Χριστιανικά ,Ειδωλολατρικά, Πατριωτικά γιατί η Παναγιά όπως και ο Αλλάχ όπως και οι Νιμπελούγκεν είναι μαζί μας φυσικά. Κανονικά Χριστούγεννα με κατοικίδια παιδιά και σκυλιά με κυρ Παντελήδες και μεγάλους οραματιστές. Οι Ναζί είναι πάντα πρότυπα οικογένειας…

***

Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δεύτερες τρίτες και πολλαπλάσιες ανάγκες τους και έτσι με τα γάλατα και τις ασπιρίνες προσφέρουμε τον οβολό μας στην παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

Γνωρίζουμε όμως και την ευαισθησία των μαφιόζων.. των στυγνών δικτακτόρων για κάποιο απ΄τα παιδιά τους, για κάποια παράνομη ερωμένη ή ακόμα καλύτερα για κάποιο αθώο ζωάκι. Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να παρακολουθούν ψύχραιμοι μια σφαγή ακρωτηριάζονται όμως ψυχικά αν τους βλάψεις τις μικρές αδυναμίες τους που δείχνουν ότι κατά βάθος παρά την μεγαλεπίβολη φρίκη που τους περιβάλλει παραμένουν παιδιά .

Ας δούμε λοιπόν όλοι και φέτος το παιδί μέσα μας αλλά και γύρω μας είναι αυτό που θα πληρώσει τις αμαρτίες μας αλλά και θα αναλάβει τις επόμενες. Κι ας παίξουμε τα παιχνίδια μας έστω κι αν μας τα φέρανε σε σακούλες με γραμματόσημο τον Χίτλερ ε και; ‘

Eνα γράμμα έστω και από το παρελθόν μας πληροφορεί πάντα για τα νέα που δεν γνωρίζουμε κι ένα γραμματόσημο πάνω του υπογραμμίζει την προέλευση και τον πολιτισμό του αποστολέα.

***
Tα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια έχουν πάντα πληθώρα επιλογών ανάμεσα στις οποίες πληθος ψηφιακών παιγνιδιών που αναπαριστούν την δράση των Ναζί τότε και στο μέλλον Διαφορετικές αγοραστικές ανάγκες ήρθε να καλύψει το καινούργιο pc game που κατασκευάστηκε στη Γερμανία , παιχνίδι στρατηγικής που εμπνέεται από την αντίσταση στους Ναζί, ότι πρέπει για δώρο σε παιδιά οικογενειών με αντιστασιακή παράδοση.

Απόψεις