Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Με νέα Ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ καταγγέλλει την Διοίκηση του Οργανισμού για συνέχιση των προκλήσεων ενάντια στους..

Με νέα Ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ καταγγέλλει την Διοίκηση του Οργανισμού για συνέχιση των προκλήσεων ενάντια στους εργαζόμενους:

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας για τις τεράστιες ευθύνες του ΟΑΣΘ για όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού με τη διάδοση της covid η διοίκηση του μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μαζί μας αφού η παράταξη μας σηκώνει το κύριο βάρος της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Μετά και από τις διαψεύσεις των δηλώσεων της περί «ανυπόστατων ισχυρισμών» της παράταξης μας για τη συρροή κρουσμάτων σε τερματικό σταθμό, τώρα η διοίκηση περνά στην επόμενη πίστα αυτή της συκοφάντησης των εργαζομένων με τις πλάτες βέβαια αυτών που την διόρισαν δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.

Κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους επειδή  δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια που οργάνωσε «περί μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας»!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σεμινάρια αλλά με μέτρα στους χώρους εργασίας τα οποία ούτε πήρε ούτε θα πάρει γιατί τα θεωρεί κόστος.

Ας μας πει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ποιό μέτρο πήρε τον τελευταίο χρόνο για τον περιορισμό της καθημερινής κινητικότητας των οδηγών από γραμμή σε γραμμή που όπως γνωρίζουμε είναι ο βασικότερος παράγοντας διασποράς του ιού;;

Ας μας πει -αφού ισχυρίζεται ότι πήρε μέτρα- γιατί έχει καταγραφεί ως κρούσμα covid σχεδόν το 15% των εργαζομένων;;

Ας μας πει, γιατί εντός των λεωφορείων τα δοχεία των αντισηπτικών είναι άδεια ;;

Όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με σεμινάρια;;

Να αφήσει τις κουτοπονηριές της με την –ξαφνική και σε χρόνο DT- διοργάνωση σεμιναρίων μέσω ΛΑΕΚ για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα δεν συμμετέχουν.

Η ανακοίνωση της και τα ονόματα που συμπεριλάμβανε για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σεμινάρια απευθύνονταν σε συναδέλφους που είχαν ρεπό την ημέρα διεξαγωγής τους!  Τυχαίο;;

Από που το βρήκε ο ΟΑΣΘ ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι σε ημέρα ανάπαυσης τους να  παρακολουθούν σεμινάρια;;

Προσπαθεί να βγει κι από πάνω ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της ενώ οι ίδιοι όχι !

Αφού κάνει πως ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της να της θυμίσουμε ότι ήταν αυτή  που από την αρχή της χρονιάς ΕΚΟΨΕ τις ημέρες ανάπαυσης δίνοντας στους εργαζόμενους μονοήμερα ρεπό καταστρατηγώντας ακόμα και τον Κανονισμό Προσωπικού του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας.   

Να της θυμίσουμε επίσης ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2019 έκοψε όλες τις μη μισθολογικές δαπάνες με βάση την ΣΣΕ και επιπλέον έκοψε περαιτέρω τους μισθούς, ακόμα και τη φιάλη γάλακτος που έπαιρναν οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα ΒΑΕ !   

 Όλα αυτά τα έκανε επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία μας;;

Και τώρα τι ζητάει από τους εργαζόμενους της, να αφιερώσουν και αυτά τα κουτσουρεμένα ρεπό τους για την παρακολούθηση σεμιναρίων!

Ενημερώνουμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν εμπιστεύονται ούτε αυτήν, ούτε τις «καλές» της προθέσεις για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών και των υπόλοιπων  εργασιακών δικαιωμάτων μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Μεταφορών η παράταση των ΣΣΕ των φορέων εποπτείας του Υπουργείου (ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ) — από την οποία αποκλειστήκαμε ΜΟΝΟ εμείς — να ισχύσει και για τον ΟΑΣΘ με βάση το αρθ.58 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών (Οδηγώντας με ασφάλεια).

Όσο για τα σεμινάρια  ούτε ζητάμε, ούτε χρειαζόμαστε καμία επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ.

Ας τα διοργανώσει η διοίκηση σε εργάσιμο χρόνο και θα προσέλθουμε.

Απόψεις