Κοινωνία

Χωρίς ρεύμα παραμένουν χιλιάδες νοικοκυριά

Μάχη για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στο έργο της αποκατάστασης συμμετέχουν από χθες το βράδυ κλιμάκια του στρατού και της ΕΜΑΚ . ‘Οπως δήλωσε ο Τάσος Μάνος διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ μετά την συσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται επί ποδός. Η Αττική ενισχύεται με προσωπικό από την περιφέρεια. 

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής: Δροσιά, Εκάλη, Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Παπάγου, Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας ωστόσο οι συνεχείς και πολύωρες διακοπές επεκτείνονται σε συνολικά 29 περιοχές. Δυσκολίες συνεχίζουν να παρατηρούνται και στη Βόρεια Εύβοια με περίπου 35 χωριά να είναι χωρίς ρεύμα. 14 συνεργεία με περισσότερα από 50 άτομα προσωπικό βρίσκονται επί ποδός και με ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις βλάβες στο δίκτυο.

Η πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης είναι η κυριότερη αιτία για τις τακτικές και πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης με ασαφή κάθε πρόβλεψη για πλήρη αποκατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, από τη σημειώθηκαν 1.000 περιπτώσεις πτώσης δέντρων που είχε σαν αποτελέσματα να μείνουν χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης θα πάρει ημέρες καθώς έχει υποστεί σοβαρό πρόβλημα κυρίως σε Εύβοια και στα Βόρεια της Αττικής.

 

(Επισκέψεις: 194 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend