Κοινωνία

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΛ.ΑΣ., που ελέγχει την τήρηση των μέτρων

Ανεμβολίαστο παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό αστυνομικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ενώ η κυβέρνηση αυξάνει την πίεση προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, μεγάλο ποσοστό αστυνομικών οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των μέτρων κατά του κορονοϊού, παραμένουν ανεμβολίαστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που επικαλείται επικαιροποιημένα στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι κατά κύριο λόγο η υπηρεσία που έχει αναλάβει τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, διαμορφώνεται στο 58%. 

Στην Αττική μόλις το 53% των αστυνομικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη να φτάνει το 54%, ενώ στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο, με τους ειδικούς να το αποδίδουν στον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός, μάλιστα, επισημαίνει στην «Καθημερινή» ότι εάν προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διάρκειας ή υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων πέφτει στο 32%.

Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο, με τους ειδικούς να το αποδίδουν στον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. 

(Επισκέψεις: 633 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend