Χωρίς κατηγορία

BÜYÜK İNSANLIĞA EVET DE

Αγαπητέ συμπατριώτη που ζεις στο εξωτερικό

Στις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Ιουνίου το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με το ποσοστό 13,1% που έλαβε αύξησε τις ελπίδες για ένα πιο φωτεινό και ελεύθερο μέλλον στην Τουρκία. Οι λαοί μας απάντησαν πολύ δυνατά υπερασπίζοντας ΕΜΑΣ ενάντια στις μονοπρόσωπες, αποξενωτικές και μιλιταριστικές πολιτικές. Η εξουσία του ΑΚΡ που συνεχίζει να καθοδηγείται από το παλάτι του Ερντογάν στα 13 χρόνια που είναι στην εξουσία γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα του από το HDP το οποί ξεπερνώντας το εκλογικό όριο μπήκε στη βουλή. Με τις εκλογές της 7 Ιούνη, επίσημα δόθηκε τέλος στην εξουσία του ΑΚΡ που δεν διστάζει να παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μας.

Σε αυτή την ιστορική επιτυχία μας ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εκλογέων μας που ζούνε στο εξωτερικό. Οι ψηφοφόροι του εξωτερικού ανέδειξαν το HDP δεύτερο κόμμα σε ποσοστά μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ευρεία οικογένεια ΜΑΣ. Δυναμώνοντας το HDP, δηλαδή ΕΜΑΣ, κάθε μέρα όλο και περισσότερο πλησιάζουμε για να εγκαθιδρύσουμε την εξουσία των λαών μας που στηρίζεται στην ισότητα όλων των εθνοτήτων που ζούνε στην Τουρκία

Αγαπητοί συμπατριώτες

Προτεραιότητα μας είναι να μην κοπούνε οι δεσμοί με την πατρίδα τους όσων για οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους είναι αναγκασμένοι να ζούνε στο εξωτερικό. Οι βουλευτές μας του HDP πασχίζουν να βρεθούν μαζί με εσάς που ζείτε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και από τον Καναδά έως την Αυστραλία και οι προσπάθειες μας για να γίνει αυτό θα συνεχιστούν. Θα αγωνιζόμαστε πάντα, χωρίς να υπολογίζουμε τις αποστάσεις, να προφυλάξουμε τους δεσμούς μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πιο θερμοί υποστηρικτές των βασικών δικαιωμάτων όλων των συμπατριωτών μας που ζούνε στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος κανενός συμπατριώτη μας τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό και αυτό θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Εμείς ενωμένοι είμαστε ΕΜΕΙΣ και ενωμένοι είμαστε ελεύθεροι.

Με αυτή την ευκαιρία, σας στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την αγάπη μας με την ευχή να προσέλθετε στις κάλπες για να ασκήσετε το δημοκρατικό σας δικαίωμα και να καθορίσετε το μέλλον μας.

Με σεβασμό

Selahattin DEMİRTAŞ

Figen YÜKSEKDAĞ

Συμπρόεδροι του HDP

 

 

Κάλεσμα από την Εκλογική Επιτροπή της Ελλάδας
του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP)

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

     Στους έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, στους μετανάστες, πρόσφυγες, συλλόγους, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Όπως είναι γνωστό στις 7 Ιούνη 2015 πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία βουλευτικές εκλογές. Το κουρδικό κίνημα, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, δημοκρατικοί φορείς, συνδικάτα, γυναικείες οργανώσεις, οικολόγοι, επαγγελματικές οργανώσεις, μειονότητες ένωσαν τη φωνή τους και κατέβηκαν μαζί στις εκλογές. Με το κόμμα HDP εκλέχτηκαν 80 βουλευτές. Η επιτυχία αυτή χάλασε όλο το σχέδιο του Ερντογάν και της κυβέρνησης της Άγκυρας. Να υπενθυμίσουμε ότι το όριο εισόδου στη Βουλή είναι 10% στην Τουρκία. Εδώ και δεκάδες χρόνια με αυτό το νόμο κυριολεκτικά είχαν απαγορεύσει στο λαό, τους εργάτες, εργαζόμενους, στις μειονότητες να στείλουν εκπρόσωπό τους στη Βουλή. Στις τελευταίες όμως εκλογές αυτό το φράγμα έσπασε και η είσοδος του HDP στη Βουλή χάλασε όλο το σχέδιο του Ερντογάν περί «προεδρίας αμερικάνικου τύπου» και εκφασισμό.

     Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το κόμμα του Ερντογάν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία και σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα κόμματα. Ο Ερντογάν εκτός απ’ το δικό του κόμμα δεν έδωσε εντολή σε κανένα άλλο και με τη συμπλήρωση των 45 ημερών αποφάσισε την επανάληψη των εκλογών την 1η Νοέμβρη.

     Το σχέδιο του Ερντογάν και του κόμματός του εμποδίστηκε απ’ την ευρύτερη συμμαχία που εκφράζεται μέσα στο HDP. Μαζί μ’ αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση της Άγκυρας κήρυξε για άλλη μία φορά πόλεμο ενάντια στον κουρδικό λαό και οτιδήποτε υπάρχει ως αντιπολίτευση. Πρώτα ανακοίνωσαν ότι σταματούν τη διαπραγμάτευση με το κουρδικό κίνημα και αμέσως μετά με χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες μέρες ολόκληρες σφυροκοπούσαν τις κουρδικές πόλεις. Μέσα σε ένα μήνα δολοφονήθηκαν εκατοντάδες γυναίκες, παιδιά και αγωνιστές ενώ εκατοντάδες οδηγήθηκαν στις φυλακές. Μάλιστα δεν δίστασαν να προχωρήσουν δολοφονώντας αγωνιστές ομαδικά όπως στην πόλη Σουρούτς.

     Φαίνεται πως ο Ερντογάν δεν θα διστάσει για άλλη μια φορά να πετάξει τους λαούς της Τουρκίας στη φωτιά παρά να απομακρυνθεί το κόμμα του απ’ την εξουσία. Δεν διεκδικεί μόνο την κυβέρνηση αλλά με το προεδρικό σύστημα θέλει να γίνει κράτος ο ίδιος και οι τάξεις που εκπροσωπεύει. Δεν διστάζει να δημιουργεί μία τεράστια πόλωση μέσα στους λαούς η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα γενικό και εμφύλιο πόλεμο.

     Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των λαών και καλούμε την κοινή γνώμη, τις οργανώσεις, κόμματα, συνδικάτα, δημοκρατικούς φορείς να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Οι λαοί μας έχουν ανάγκη σ’ αυτό. Σ’ αυτές τις εκλογές κάθε ψήφος είναι μία γροθιά στα σχέδια του Ερντογάν. Είναι μία κραυγή για τον αγώνα μας για δημοκρατία και ελευθερία.

     Καλούμε, λοιπόν, όσους έχουν διπλή υπηκοότητα, όσους βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα για οποιοδήποτε λόγο και όσους έχουν δικαίωμα ψήφου να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Εκλογική Επιτροπή της Ελλάδας
του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP)

Fecboock: hdp yunanistan

mail: [email protected]

(Επισκέψεις: 21 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend