Κοινωνία

Ο Ημεροδρόμος γιόρτασε τα δυο χρόνια ζωής του

Την Παρασκευή 3 Ιούνη γιορτάσαμε τα γενέθλια του «Ημεροδρόμου». Η ηλεκτρονική μας «εφημερίδα» έκλεισε δυο χρόνια ζωής.

Μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, με δεκαετίες διαδρομής, κόντρα στα σημεία των καιρών, με την πίστη ότι η ενημέρωση δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, αποφάσισε να δημιουργήσει τον «Ημεροδρόμο».

Δυο χρόνια γεμάτα πολιτικά γεγονότα, που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή μας σήμερα και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Μνημόνια, εκλογές, γκρεμίσματα και γεννήσεις νέων αυταπατών, το μεταναστευτικό, οι προσφυγικοί καταυλισμοί, ο ρατσισμός, το κλείσιμο των συνόρων, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα ζητήματα της Παιδείας, η Υγεία, η ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο, οι τουρκικές προκλήσεις, τα αιματοκύλισμα των λαών στην περιοχή μας, οι ζωές που καταπίνουν οι θάλασσές μας, το δημοψήφισμα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι αυτά που σκοτεινιάζουν τις μέρες μας.

Για μας ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Σε πείσμα λοιπόν των καιρών και των περιστάσεων, εμείς γιορτάσαμε τα γενέθλιά μας. Στο φιλόξενο τσιπουράδικο της πλατείας Καισαριανής, στον «Μπούσουλα» (σ.σ. Μπάμπη, ευχαριστούμε πολύ!), συνεργάτες του Ημεροδρόμου και αρκετοί φίλοι, γύρω στα 80 άτομα, μαζευτήκαμε, φάγαμε τους καλύτερους μεζέδες, ήπιαμε τα ποτά μας, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε με τους «Ραστ Χιτζάζ», τον Γιάννο, τον Μπάμπη, τον Στράτο (σ.σ. παιδιά, ευχαριστούμε πολύ!) και κόψαμε την τούρτα μας.                                                                                                                                                                                                                                              

Δυο χρόνια μετά, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας καλύτερα, η πείρα μας έχει μεγαλώσει, οι φίλοι μας έχουν πληθύνει και με τη δική σας αρωγή θα αναμετρηθούμε με όλες τις δυσκολίες. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάτω από την ανάγκη να αλλάξει ο κόσμος που μας περιβάλλει.                               

(Επισκέψεις: 8 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend