Απόψεις

Kάθε άνθρωπος έχει τα μπάνια που του αξίζουν…

Καλοκαίριασε και η θάλασσα είναι μια απόλαυση για όλους πια και όχι μόνο για τους χειμερινούς κολυμβητές. Μπήκαμε για καλά στην περίοδο που στον τόπο μας την έχουμε συνδέσει με τα μπάνια του λαού, μια από τις λαμπρές μας παραδόσεις.
Μια άλλη είναι να βγάζουμε το άχτι και να αποδίδουμε ευθύνες για όλα τα στραβά και τα δεινά στους πιο κάτω από μας. Και φυσικά είναι δώρο θεού να κοιτάς και να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν και οι πιο κάτω, όχι
από άποψη αξιοπρέπειας, ούτε από άποψη πολιτιστικής βαθμίδας πιο κάτω, ποιος τα τ…ιμά αυτά… Από καθαρά αντικειμενική άποψη , πιο κάτω, κατώτεροι ρε παιδί μου.

Στρέφουμε βέβαια τα βέλη της κριτικής μας και σε αυτούς που είναι κάποιοι, αλλά εκεί έχουμε συνηθίσει να πέφτουν στο κενό, ή να επιστρέφουν καταπάνω μας.

Έτσι, η λογική μας και η δικαιολογημένη δυσφορία μας, αφορά κυρίως αυτούς που δεν διαχειρίζονται ορθολογικά το γεγονός ότι δεν θα ΄πρεπε καν να υπάρχουν. Αυτούς που δεν νομοθετήσανε, δε δημιούργησαν τέχνη ( που εμάς τόσο μας απασχολεί και κατευθύνει κάθε μας ενέργεια), που είναι αντιαισθητικοί και αυτοκαταστροφικοί στην παρόρμηση τους να σωθούνε, …αυτά τα ζώα, να το πούμε για να ξελαφρώσουμε και μεις λίγο, που δεν μπορούν να υπερβούν τις φυσικές , γενετήσιες, και κοινωνικοπολιτικές προδιαγραφές τους.

Σιγά μην μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους, μην βρίσκεις άκρη, με τους προδιαγεγραμμένα υπανάπτυκτους. Μήπως είμαστε ποτέ πικρόχολοι με όσους από αυτούς τους μασκαράδες γίνονται σούπερ αθλητές, καλλιτέχνες κλπ.;

Αλλά μιλάμε βέβαια για τον έναν στο εκατομμύριο τους.
Και μόνο να κάνεις νύξη περί αυτών , είναι αντικοινωνικό, χώρια τα συμφέροντα και τις μπίζνες που έχουν ανοίξει με τα δικαιώματά τους και την αλληλεγγύη κλπ. Και που άνθρωποι που δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό, και οι συνήθεις «προοδευτικοί», που περιμένουν πρώτα να αλλάξει το σύστημα και μετά να δείξουν λίγη ανθρωπιά, εκτός γραμμής, στον διπλανό τους, αλλά τους βγαίνει όμως όλη η ευαισθησία με την αραπιά.
Τι τον πέρασες τον λαθρομετανάστη μαντάμ, λαμπραντόρ, σιαμέζικο γατάκι, ή κοπρόσκυλο που θα του πετάξεις ένα κόκαλο και θα σε κοιτά με ευγνωμοσύνη;

Και συ σύντροφε τι τον πέρασες, υποψήφιο μαρξιστή;

Δεν βλέπεις, ο καπιταλιστικός παράδεισος τον κάνει να θαλασσοδέρνεται, όχι το όνειρο ενός άλλου κόσμου που θα φτιάξουν άλλοι άνθρωποι, αλλά η ύπαρξη ενός κόσμου που φτιάχνουν οι συγκεκριμένοι .

Τίποτα, τίποτα …συνεχίζουμε με ρεαλισμό και μπρίο, και υψηλή αισθητική που είναι και ηθική.

 

(Επισκέψεις: 18 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend