Πολιτική

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους -Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των ναυτεργατών

ΚΚΕ: Πρόκληση πρώτου μεγέθους. Αποδεικνύει τι “μέλλει γενέσθαι”, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου

Σε μια προκλητική και απαράδεκτη απόφαση προχώρησε η αστική δικαιοσύνη βγάζοντας παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εφοπλιστές.

Η δικαστική απόφαση φανερώνει ποια είναι τα …όρια της αστικής δικαιοσύνης και πως λειτουργεί προς όφελος της κυρίαρχης τάξης. 

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες διαμηνύουν ότι το κλίμα τρομοκρατίας και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – εφοπλιστών με τη «βούλα» των δικαστηρίων θα τις ανατρέψουν στην πράξη στους καταπέλτες των πλοίων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα συμμετάσχουν μαζικά.

ΚΚΕ: Θα φάνε τα μούτρα τους

Σε ανακοίνωση του για την κήρυξη της απεργίας των ναυτεργατών ως παράνομη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση που -κατ’ απαίτηση κυβέρνησης κι εφοπλιστών- κηρύσσει παράνομη την αυριανή απεργία των ναυτεργατών, η οποία εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο του πανεργατικού αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να κηρύσσεται παράνομη μία απεργία που έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 μέρες από πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο, που τσακίζει τη ζωή και τους όρους δουλειάς των εργαζομένων. Παράλληλα, αποδεικνύει τι “μέλλει γενέσθαι”, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα φάνε τα μούτρα τους, γιατί η πραγματική δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων που, στα λιμάνια και σε όλους τους χώρους δουλειάς, μαζικά θα συμμετάσχουν στην απεργία και αποφασιστικά θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους».

(Επισκέψεις: 2.312 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend