Διεθνή

Αυστρία: Έμπιστος του Κουρτς o Σάλενμπεργκ που αναμένεται να αναλάβει καγκελάριος

Ο 52χρονος, υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αναμένεται να εκλεγεί νέος καγκελάριος της Αυστρίας, διαδεχόμενος τον Σεμπάστιαν Κουρτς, που παραιτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Το 2013, ο Σεμπάστιαν Κουρτς  ως υπουργός Εξωτερικών, διόρισε τον Σάλενμπεργκ  επικεφαλής της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού εξωτερικής πολιτικής.

Έμπιστος στον Κουρτς , ο Σάλενμπεργκ διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στη δεύτερη κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς ,το φθινόπωρο του  2019.

Ο Σάλενμπεργκ ως υπουργός Εξωτερικών κράτησε τη γραμμή του Κουρτς για το μεταναστευτικό. Όταν καταστράφηκε από πυρκαγιά ο προσφυγικός καταυλισμός της Μόριας στη Λέσβο, ο Σάλενμπεργκ απέρριψε τα περί αναλογικής κατανομής των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ. «Το αίτημα για κατανομή των προσφύγων δεν μπορεί να είναι λύση», είχε πει τότε.

Η εκλογή του Σάλενμπεργκ στην καγκελαρία αναμένεται να επικυρωθεί και με τις ψήφους των Πρασίνων ,που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα.

Ο επίσημος διορισμός του Σάλενμπεργκ στην καγκελαρία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Αυστρίας, Φαν ντερ Μπέλεν στα μέσα της εβδομάδας.

(Επισκέψεις: 128 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend