Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο Μητσοτάκης υπέρ της έκθεσης Ντράγκι που «ματώνει» τους λαούς – Κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες και την Παλαιστίνη

Σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν το βάθεμα της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, που και..

Σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν το βάθεμα της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, που και η ίδια δημιουργεί από τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση των λαών, αναφέρθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ. 

Παρουσιάζοντας, μάλιστα, μια ουτοπική εικόνα με δήθεν «οργανωμένες δομές» για τους κατατρεγμένους που φτάνουν στην Ελλάδα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως σχετικά με το «ποιος θα εισέρχεται στην ΕΕ, αυτήν την απόφαση θα πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια τα κράτη-μέλη. Αυτό αφορά όχι μόνο τα κράτη υποδοχής, αλλά και τα κράτη που βρίσκονται στο κέντρο της Ευρώπης». Μάλιστα, η συγκεκριμένη δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται εν μέσω της προετοιμασίας της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Γερμανίας να λάβει νέα, πιο αυστηρά αντιμεταναστευτικά μέτρα, κάτι που ενδεχομένως θα «οδηγήσει» και την Αυστρία να προβεί σε αντίστοιχα.

Το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ επίσης συζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αυστριακό καγκελάριο στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον πρώτο κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων να επαναλαμβάνει τα γνωστά ευχολόγια για «ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των σχετικών συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός και στην άμεση απελευθέρωση των ομήρων». Βέβαια, όσο ο Έλληνας πρωθυπουργός έχυνε τα κροκοδείλια δάκρυά του, το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτης συνεχίζει το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι χωμένη με τα μπούνια και στο πολεμικό μέτωπο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή, με τον Κ. Μητσοτάκη να ευχολογεί ξανά να αποφευχθεί το σενάριο μιας γενικευμένης περιφερειακής σύγκρουσης και να ομολογεί ταυτόχρονα ότι κάτι τέτοιο «θα επηρεάσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στην έκθεση Ντράγκι που περίμεναν πως και πως τα αστικά επιτελεία, λέγοντας ότι «περιέχει προτάσεις ουσίας» και ότι «υπάρχουν κοινά αγαθά» για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η ασφάλεια, η άμυνα και η διασυνδεσιμότητα ενεργειακών δικτύων και για αυτό διατράνωσε την ανάγκη «να δούμε πώς θα χρηματοδοτηθούν όχι μόνο με εθνικούς πόρους, αλλά και με ευρωπαϊκούς».

Δηλαδή πώς φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, πράσινες, κεντρώες, δεξιές, αριστερές, ακροδεξιές αστικές πολιτικές δυνάμεις, όλες μαζί θα συμβάλλουν αποτελεσματικά για να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι στους λαούς, ώστε να βρουν αυτούς τους «πόρους» -περίπου 800 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία συγκεκριμένα- για τη στροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική, για να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τις επενδύσεις τους και όλα αυτά σε μια περίοδο που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μαστίζουν σε όλη την Ευρώπη και οξύνονται οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις