Χωρίς κατηγορία

«Ασκητική»/ σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου/ με το Νικήτα Τσακίρογλου/ Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Οδύνες και ελπίδες ενός προσωπικού αγώνα

Η «Ασκητική», ένα από τα σπουδαιότερα φιλοσοφικά έργα του Ν.Καζαντζάκη , παρουσιάζεται, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, τηλ. 210.3636.144, 210.3625.520) , σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος, Mαρία Παπαφωτίου. Oμάδα χορού από το «Θέατρο της Ημέρας». Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου. Σύμβουλος κίνησης: Ερση Πίττα. Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Κολιοβέτας.

IMG ασκητ

Το φιλοσοφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική », αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω, ενώ την θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του». Ενα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο – μανιφέστο, στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού.

«Ο λόγος της «ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ» -σημειώνει ο Πάνος Αγγελόπουλος- «μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, ο άνθρωπος, αν δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση. Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση ,έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, από διάφορες εθνικότητες και ανόμοιες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Eπιβλήθηκε και καταξιώθηκε στα χρόνια μας, απέκτησε παγκόσμια φήμη και κέρδισε να παραμείνει κλασικό στη ροή των αιώνων.


Με την υποστήριξη των εκδόσεων «
ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ &ΣΑΒΒΑΤΟ 21:15
ΚΥΡΙΑΚΗ 20:15

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 18 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 15 ευρώ, στο ταμείο του Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ και στο viva.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 12 ευρώ

(Επισκέψεις: 24 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend