Αθλητισμός Διεθνή

Αποκλείστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Κούβας από το Χρυσό Κύπελλο επειδή δεν πήρε βίζα από τις ΗΠΑ

Για άλλη μια φορά, η πολιτική του αποκλεισμού περιορίζει τον κουβανέζικο αθλητισμό. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κούβας δεν έλαβε έγκαιρα βίζα για να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στην προκαταρκτική φάση του Χρυσού Κυπέλλου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, οι πρεσβείες των ΗΠΑ στη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα δεν έδωσαν βίζες στους παίκτες που προπονεί ο Πάμπλο Ελιέρ Σάντσες

Χωρίς να λάβει υπόψη αυτήν την κατάσταση, η CONCACAF [Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής] απέκλεισε την Κούβα από το Χρυσό Κύπελλο, κάνοντας τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Η CONCACAF βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Κουβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σχετικά με το ταξίδι στον προκαταρκτικό γύρο του Χρυσού Κυπέλλου του 2021. Δυστυχώς, εξαιτίας ταξιδιωτικών ζητημάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 και τις βίζες τους και το καθεστώς απαιτούμενων τεστ για COVID-19, ο αποψινός αγώνας εναντίον της Γαλλικής Γουιάνας δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο οργανισμός σε ανακοίνωση.

“Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της δημόσιας υγείας και της συνεχούς ανάγκης συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα, η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων ομάδων δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο”, πρόσθεσε.

Αντιμέτωπος με την άδικη απόφαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια καταδίκασε για άλλη μια φορά τις συνέπειες του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με tweet του αστεριού της κουβανικής ομάδας Ονέλ Ερνάντες, οι συμπαίκτες του κλαίνε απαρηγόρητα μετά από περισσότερο από ένα μήνα προετοιμασίας για αυτούς τους προκριματικούς.

Οι Κουβανοί είχαν να αντιμετωπίσουν το προηγούμενο Σάββατο τη Γαλλική Γουιάνα στις επτά το απόγευμα και θα έπαιζαν το δεύτερο προκριματικό παιχνίδι στις 6 Ιουλίου. Μετά από αυτό που συνέβη, η Γαλλική Γουιάνα θα προχωρήσει απευθείας στον δεύτερο γύρο και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

 Πηγή:   cubadebate.cuprensa-rebelde.blogspot.com

(Επισκέψεις: 2.533 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend