Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απεργία ΟΕΝΓΕ: Μεγάλη πορεία στη Βουλή – Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό

Με μεγάλη πορεία στη Βουλή συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων..

Με μεγάλη πορεία στη Βουλή συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό» φωνάζουν οι διαδηλωτές, ενώ παράλληλα εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης. Μάλιστα, στην κινητοποίηση συμμετέχει αντιπροσωπεία από την Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών

«Δεν θα γίνει η απώλεια συνήθειά μας! Με αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας», γράφει το πανό της Ομοσπονδίας στέλνοντας το μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης.

Συνεχίζουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας

 

Μιλώντας νωρίτερα στη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας, η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους γιατρούς που δίνουν άνιση μάχη στην Παλαιστίνη, στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, με την αρρώστια και τον θάνατο.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή άθλια πραγματικότητα» τόνισε. «Δεν θα επιτρέψουμε να μπει λουκέτο σε καμία κλινική και τμήμα. Ως εδώ με την ομηρία των συμβασιούχων, ως εδώ με τη μετακίνηση γιατρών που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ισοζύγιο αποχωρήσεων – προσλήψεων για τα έτη 2022-2024 είναι 408 εργαζόμενοι, όχι μόνο υγειονομικοί, όταν έχουμε πάνω από 30.000 οργανικά κενά. Ακόμη κατήγγειλε το γεγονός ότι σέρνουν στα δικαστήρια 200 γιατρούς από το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η Αφρ. Ρέτζιου απαίτησε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ. «Συνεχίζουμε, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο επόμενος απεργιακός σταθμός θα είναι την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, μαζί με Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου για ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα και άμεση απόδοση του Δώρου Χριστουγέννων.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επεσήμανε ότι είμαστε εδώ για μόνιμες προσλήψεις σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πει για 6.500 προσλήψεις το 2024, ωστόσο η προκήρυξη του 2019 ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη εκπρόσωποι από πολλές Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών από όλη τη χώρα, από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ) κ.ά.

 
 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος παραβρίσκεται στην πανελλαδική συγκέντρωση, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών. 

Ακόμη παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Το «παρών» έδωσαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

-Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.

-Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

-Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.

-Να μη συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σχετικά θέματα

Απόψεις