Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Κέντρου ειδικής Αγωγής «Ερμής» σε παιδιά με αναπηρία, γονείς, αλλά και εργαζόμενους

ΣΕΑΑΝ: Καλούμε τους γονείς στο όνομα του συνολικού συμφέροντος των παιδιών τους να αντιδράσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται από αυτή την αυθαιρεσία της Διοίκησης γιατί αύριο κινδυνεύουν να είναι και τα δικά τους παιδιά!!!

Την απαράδεκτη συμπεριφορά σε παιδιά με αναπηρία γονείς αλλά και εργαζόμενους από την διοίκηση του κέντρου ειδικής αγωγής «Ερμής», καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων:

 

Κέντρο ειδικής Αγωγής Ερμής – Απαράδεκτη συμπεριφορά σε παιδιά με αναπηρία γονείς αλλά και εργαζόμενους

 

«Πριν από δύο μήνες με απαράδεκτο τρόπο απομακρύνθηκαν 4 παιδιά με αναπηρία από το τμήμα της κουζίνας του Ερμή που απασχολούνταν για πάνω από δέκα χρόνια με αποτέλεσμα τα παιδιά να εισπράξουν μία απόρριψη, μία περιθωριοποίηση με κίνδυνο να υποτροπιάσουν, να κάνουν πίσω. Παιδιά που δημιουργούσαν καθημερινά, χαίρονταν που έβλεπαν αποτελέσματα από την δουλειά τους, άλλωστε και για αυτό το λόγο αυτά και το έργο τους τα χρησιμοποιούσαν οι διοικούντες του Ερμή στα διάφορα σποτ και ρεπορτάζ για το κέντρο για να εισπράττουν τις ανάλογες χορηγίες και χρηματοδοτήσεις.

Η απομάκρυνση των παιδιών που έγινε χωρίς καμία προετοιμασία των οικογενειών και των παιδιών με ότι η επιστήμη επιτάσσει- εφόσον θα υπήρχε λόγος- έγινε λέει με πρόσχημα το rotation! Ποιο rotation δικαιολογεί παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ηλικίες 35 – 38 χρονών και απασχολούνται στο συγκεκριμένο παραγωγικό τμήμα για πάνω από δέκα χρόνια; Αυτό που ξεπερνάει κάθε όριο είναι το όργιο τρομοκρατίας σε γονείς, παιδιά και εργαζόμενους επειδή αντιδρούν στην συγκεκριμένη αυθαίρετη μετακίνηση, είχαν το θράσος να μιλήσουν σε παιδιά και γονείς με την δέουσα “επιστημονική” αβρότητα, βαρβαρότητα για παραπομπή στον εισαγγελέα για εγκλεισμό των παιδιών σε ψυχιατρική κλινική. Ενώ εκτοξεύουν απειλές για μηνύσεις ενάντια στην ΣΕΑΑΝ και τον ΣΕΜΙΣΕΑ το σωματείο των εργαζομένων που αντέδρασαν με ανακοίνωσή τους και κάνουν παρέμβαση στον χώρο.

Ζητήσαμε ως αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα από την Διοίκηση και την Διεύθυνση του Ερμή μετά από συνάντηση στις 21/03/24 να ξαναγυρίσουν τα παιδιά στο τμήμα τους να αποφορτιστεί το κλίμα, πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους και να κουβεντιαστεί στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, επιστημονικά τεκμηριωμένος σε συνεννόηση μαζί τους και με τα σωματεία να γίνει η μετακίνηση. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση ενώ φάνηκε να αποδέχεται αυτή τη αρχική λύση και για την ίδια την προστασία των παιδιών λόγω της φόρτισης που υπήρχε από την Τετάρτη 27/03 διέταξε να κλειδωθεί ο χώρος και να απαγορευθεί η είσοδος στα παιδιά, ενώ το ένα από αυτά εκδιώχθηκε οριστικά από το κέντρο.

Αυτή η αυθαίρετη εκδικητική στάση της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Ερμή δεν θα περάσει!! Καλούμε τους γονείς στο όνομα του συνολικού συμφέροντος των παιδιών τους να αντιδράσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται από αυτή την αυθαιρεσία της Διοίκησης γιατί αύριο κινδυνεύουν να είναι και τα δικά τους παιδιά!! Πολύ περισσότερο όταν ξέρουν ότι οι ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών τους δεν καλύπτονται από τον Ερμή και πολύ περισσότερο δεν είναι εξασφαλισμένα για όλη τους την ζωή. Πολύ περισσότερο όταν ξέρουν ότι οι Διοικήσεις του Ερμή διαχρονικά έχουν τεράστια ευθύνη γιατί ήταν τα πρωτοπαλίκαρα της στήριξης της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που αρνούνταν να διαμορφώσουν σύγχρονες δημόσιες δομές προστασίας των παιδιών.

Οι εργαζόμενοι του Ερμή έχουν διαχρονική πείρα από τον αυταρχικό τρόπο αντιμετώπισης παιδιών και εργαζομένων από την Διοίκηση. Ξέρουν ποιοι βρέθηκαν δίπλα τους και ποιοι απέναντί τους και ποιοι παλεύουν για την ουσιαστική εκπαίδευση αποκατάστασης των παιδιών για εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα με αξιοπρεπείς μισθούς και με σεβασμό και αναγνώριση του έργου τους. Προειδοποιούμε εργαζόμενοι, γονείς και κηδεμόνες με βάση την στρατηγική της ΕΕ, τις ανάγκες του ταμείου ανάκαμψης ετοιμάζουν νέες γενικευμένες περικοπές και σε αυτή την όποια κάλυψη της λειτουργίας αυτών των κέντρων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί στρατηγική της ΕΕ – Εθνικό σχέδιο αναπηρίας, ο Καιάδας του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό μόνο ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος των γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ και εργαζομένων μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ»

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις