Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αντίθετος με την επίθεση στη Συρία ο ΣΥΡΙΖΑ – Το Μαξίμου το ρώτησε;

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν σημάνει «σιγή ασυρμάτου». Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει..

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν σημάνει «σιγή ασυρμάτου». Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Εν μέρη αναμενόμενο. Δεν είναι …εύκολο πράγμα να καταδικάσεις την επίθεση των «συμμάχων».

Έτσι το βάρος έπεσε στην Κουμουνδούρου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μας βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις γενικά και αόριστα. Δεν καταδικάζει τους θύτες του εγκλήματος. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν μόλις την Πέμπτη, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε νέες βάσεις στο Ελληνικό έδαφος στους Αμερικάνους, ακριβώς για να εξαπολύουν τις συγκεκριμένες επιθέσεις και να ελέγχουν τη Μεσόγειο.  Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μην χρησιμοποιήθηκε ελληνικό έδαφος, αλλά η Σούδα, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τα επόμενα χτυπήματα. Αμερικάνικα κατασκοπευτικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία βρίσκονται ήδη στον Ελλαδικό χώρο. 

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και η επίσημη κυβέρνηση δεν παίρνει θέση. Γιατί οι δεσμεύσει της είναι πολλές και μεγάλες απέναντι στα αμερικάνικα αφεντικά… Όσο για την Κουμουνδούρου απλά να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ που ήταν ακόμα πιο μπροστά στο «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε», καλούσε τα στελέχη του μέχρι και να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, όταν την ίδια στιγμή έδινε και γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Δεν λέμε ότι η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να πράξει το ίδιο… Εξάλλου και στην σημερινή ανακοίνωση της, μάλλον δεν το ρώτησε. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς το ρώτησε  και πήρε την έγκριση για να ρίξει λίγη «στάχτη στα μάτια» του λαού. 

Εξάλλου έστω και με έμμεσο τρόπο την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί χημικών όπλων την αναπαρήγαγε, βάζοντας φυσικά μπροστά τον ΟΗΕ. 

***

Εμείς, πάντως, όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θυμηθήκαμε κι αυτό (Απρίλιος 2017 – διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα μας εδώ):

Το κείμενο που βλέπετε αριστερά είναι το σημείο 11 από τη Διακήρυξη της Μαδρίτης και αφορά τη Συρία. Στην αρχή της Διακήρυξης, στο σημείο 1, καταγράφεται ποιοι υπέγραψαν το κείμενο:

«Εμείς, οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για την 3η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Απριλίου 2017».

  Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, συνυπέγραψε – ως «αριστερός» πάντα – ότι:

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο».

  Το κείμενο που βλέπετε δεξιά είναι το Ψήφισμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία:

«Ταυτόχρονα, πρέπει η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψει το έγκλημα αυτό να αποτελέσει πρόσχημα για νέους πολέμους στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπό το πρίσμα αυτό, καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις