Κοινωνία

Ανεξέλεγκτο καίει το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν μία ακόμα προσπάθεια να κρατήσουν τις φλόγες έξω από το χωριό Κουρκουλοί, ενώ το μέτωπο εξακολουθεί να είναι μεγάλο και να κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η φωτιά που κατακαίει δασική έκταση με πεύκα που παράγουν ρετσίνι, επεκτείνεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Επίσης, μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί οι ελαιοκαλλιέργειες.

Στο δυτικό μέτωπο, οι φλόγες κινούνται ανεξέλεγκτα και οι οποιεσδήποτε προσπάθειες των πυροσβεστών να τις σταματήσουν μέσα στα διάφορα προσβάσιμα ρέματα δεν απέδωσαν. Δυτικά και βορειοδυτικά του Δρυμώνα το μέτωπο κινείται με μεγάλη ταχύτητα καίγοντας παρθένο δάσος. Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Κούλουρος που έχει εκκενωθεί και συνεχίζει την πορεία της για το χωριό Μαρούλι που επίσης έχει εκκενωθεί.

Συνολικά για την Εύβοια, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν πάνω από 10 χωριά με τις φλόγες να τα πλησιάζουν απειλητικά.

Το άλλο μέτωπο, βόρεια του Δρυμώνα, κινείται στην κορυφογραμμή, στον Καβαλάρη, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι πυροσβέστες με τα χωματουργικά μηχανήματα που υπάρχουν εκεί προσπαθούν να δημιουργήσουν μία γραμμή άμυνας κατά μήκος του δρόμου από τους Καταρράκτες του Δρυμώνα προς το χωριό Κοκκινομηλιά που είναι δυτικά, ελπίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες.

Στην Αγία Άννα και τα υπόλοιπα χωριά Παλαιόβρυση, Κεράμεια, Αγκάλη οι κάτοικοι πήραν μήνυμα εκκένωσης και πολλοί παραθεριστές που είναι ανάμεσά τους, άρχισαν να αποχωρούν ενώ άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Η απόσταση της παραλιακής ζώνης από το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου στα 4 χιλιόμετρα.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 165 πυροσβέστες, 57 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, ενώ η βοήθεια από αέρος είναι ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει το μέγεθος της πυρκαγιάς. Συνδρομή υπάρχει από στρατό, Τοπική Διοίκηση, εθελοντές.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, η Πυροσβεστική αναφέρει πως περιοδικά στην Εύβοια πετούν 8 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, κάτοικοι όμως διαμαρτύρονται για την απουσία εναέριων μέσων. Aπο 902.gr

 
(Επισκέψεις: 341 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend