Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ανατριχιαστικά αποκαλυπτικός ο πρέσβης των ΗΠΑ: “Η Ελλάδα έχει καίριο ρόλο” στην υπεράσπιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών

Εάν έχει κανείς αμφιβολίες για το πόσο αμερικανοτσολιάδες είναι οι… αμερικανοτσολιάδες των ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικά και της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη,..

Εάν έχει κανείς αμφιβολίες για το πόσο αμερικανοτσολιάδες είναι οι… αμερικανοτσολιάδες των ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικά και της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν δεν είναι και πολύ σίγουρος για το μέγεθος των εξυπηρετήσεων που παρέχονται σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, βάζοντας το λαό κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά του πολέμου, αν πιστεύει ότι τα F 35 αγοράζονται για την άμυνα της χώρας και οι φρεγάτες πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα, για το καλό μας…

δεν έχει παρά να διαβάσει τη συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών  ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Τζορτζ Τσούνης στο στο ηλεκτρονικό «BHMA».

Εκεί διαλύονται απλά, κυνικά και ανατριχιαστικά όλες οι πιθανές αμφιβολίες.

Είπε, λοιπόν:  

Για την Ελλάδα και το ρόλο της στην Ανατο. Μεσόγειο: «Η Ελλάδα έχει καίριο ρόλο στην υπεράσπιση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα προωθούν τους κοινούς μας στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ευρύτερα, που ενισχύονται από τη μεταξύ μας Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία επικαιροποιήθηκε το 2021. Η αμερικανική βάση της Σούδας (Naval Support Activity Souda Bay) στην Κρήτη βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί βασική συνιστώσα των επιχειρήσεων της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογική άμυνα της Ευρώπης».

Για τα F-35: o Τζ. Τσούνης επιβεβαίωσε πως κριτήριο για την αγοραπωλησία αποτελούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες, σημειώνοντας πως «η προτεινόμενη πώληση θα επιτρέψει στην Ελλάδα …να βελτιώσει την ικανότητά της να συμβάλλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για τη διαφύλαξη της περιφερειακής ασφάλειας και την υπεράσπιση των συμμάχων του ΝΑΤΟ και να διατηρήσει τη διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Σχετικά με την αποστολή ελληνικού πλοίου στην αμερικανική επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην εμπόλεμη Ερυθρά Θάλασσα: ο πρέσβης των ΗΠΑ εξήρε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Επανέλαβε τα κυβερνητικά άλλοθι για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ επιβεβαίωσε πως πυξίδα για την κυβέρνηση και την εμπλοκή της αποτελούν τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών αφού οι επιθέσεις των Χούθι αποτελούν «απειλή για τους ανθρώπους, την εμπορική ναυτιλία και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

Αναφερόμενος στον ρόλο ενεργειακού «κόμβου» που αναλαμβάνει η Ελλάδα για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας και των συμφερόντων ενεργειακών κολοσσών, αλλά και στη μελλοντική πολύμορφη εμπλοκή μεγάλων ομίλων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε πως: «η Ελλάδα …μετατρέπεται σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο για την περιοχή, βοηθώντας τους γείτονές της να απεξαρτηθούν από τη ρωσική Ενέργεια και παρέχοντας εναλλακτικές οδούς για τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Στα πρόσφατα ταξίδια μου στη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, συναντήθηκα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες και διερεύνησα τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με τους γείτονές της για να βελτιωθεί η περιφερειακή συνδεσιμότητα, ιδίως ενόψει της μελλοντικής ανοικοδόμησης της Ουκρανίας».

Μέσα σε όλα αυτά τα κυνικά αποκαλυπτικά μίλησε και για “ατομικά δικαιώματα” ανοίγοντας την ατζέντα του «ατομικού δικαιωματισμού» και μάλιστα ως «πτυχή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ»!

Μάλιστα αναφερόμενος στη  ΛΟΑΤΚΙ+ «κοινότητα» είπε πως «η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να δείξει την υποστήριξή της για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε διεθνές επίπεδο, τον Ιούνιο, όταν η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ EuroPride 2024. Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη -και για ολόκληρη την Ελλάδα- να αναδείξει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη ως πολύτιμες αξίες. Αλλά θα πρόσθετα ότι ισχύει και εδώ ό,τι και για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση: Η φιλοξενία εκδηλώσεων όπως το EuroPride δεν είναι απλώς μια ορθή πρακτική. Είναι επίσης μια καλή πολιτική τακτική. Αυτές οι εκδηλώσεις προσελκύουν περισσότερες οικονομικές επενδύσεις και τουρισμό. Ενισχύουν το ενδιαφέρον για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κάτι που θα είναι πολύ χρήσιμο για να προσελκύσουμε τη διεθνή προσοχή στις επιτυχίες της Ελλάδας και να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου όλοι θα θέλουν να επιστρέφουν τα επόμενα χρόνια. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε ότι οι συμπεριληπτικές πολιτικές μπορούν να έχουν απτά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Δηλαδή, ακόμα και ο “ατομικός δικαιωματισμός”… λίπασμα για επενδύσεις και τουρισμός. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις