Οικονομία

Μπήκαμε στην ανάπτυξη! Το 55% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους…

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει δίπλα στην Μέρκελ πόσο καλά τα καταφέρνει η κυβέρνησή του που βγάζει τη χώρα από την κρίση και τους πολίτες της από την ανέχεια, είδαμε την έρευνα του ΕΒΕΑ (εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Αθηνών). Δεν ξέρουμε αν αυτήν την έρευνα την έδειξε ο κύριος Σαμράς στην Καγκελάριο  ή της τα είπε προφορικά:

Σύμφωνα, λοιπόν , με την εν λόγω έρευνα:

 •  Το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΒΕΑ, θεωρεί ότι είναι πλέον αδύνατη η πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.
 • Μόλις το 41% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις.
 • η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν θεωρεί ότι οι εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά
 • και το  59%  των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας  δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.
   

Πάνω από 6.000 κατασχέσεις και 987 πλειστηριασμοί για χρέη…

Ο κύριος Σαμαράς θα μπορούσε επίσης να προσφέρει κι άλλα στοιχεία στη συνέντευξή του με την καγκελάριο για να αποδείξει  το πόσο καλά πάει η διακυβέρνηση της  χώρας  υπό την ηγεσία του:

 • 6.031 κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και
 • 987 πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει προχωρήσει το ΙΚΑ από το Νοέμβριο του 2013 έως τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος…

 Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ φθάνουν τα 7,8 δισ. ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από την εφαρμογή των ρυθμίσεων «Νέα Αρχή» και «Πάγια Ρύθμιση», δεν ξεπέρασαν, από την αρχή του έτους, τα 249.000.000 ευρώ.

Θα ήταν κουραστική η συνέχιση της παράθεσης των αριθμών που δείχνουν τις κυβερνητικές …επιτυχίες:

 • παγκόσμιο ρεκόρ στην ανεργία των νέων
 • πανευρωπαικό  ρεκόρ στο ύψος του χρέους το οποίο εξακολουθεί να κλιμακώνεται 
 • μείωση εξαγωγών
 • μείωση βιομηχανικής παραγωγής  (και πάει λέγοντας) 

Θα πει κανείς όλες αυτές οι επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Γερμανικής κυβέρνησης; Προφανώς και οι γερμανικές υπηρεσίες  οι οποίες (μέσω ομάδας Ράιχενμπαχ) διοικούν αυτόν τον τόπο γνωρίζουν επακριβώς κάθε τι που συμβαίνει.  Για αυτό ακριβώς και η καγκελάριος αποχαιρέτησε τον καλό της φίλο Αντώνη Σαμαρά αρνούμενη να του δώσει το παραμικρό πλεονέκτημα (έναρξη συζήτησης για το κούρεμα του χρέους, άδεια για να προχωρήσει σε φορο ελαφρύνσεις κλπ). Το Βερολίνο, απλώς περιμένει τον επόμενο…

(Visited 2 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend