Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αν. Μακεδονία – Θράκη: Συγκεντρώσεις καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη – Νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 16 Μάρτη

Μαζικές συγκεντρώσεις καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη) – οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 16 Μάρτη

Μαζική συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μετά από κάλεσμα  εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης.

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ακαδημίας, όπου πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση και ακολούθησε μαχητική πορεία.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία μικρών μαθητών με τους γονείς τους, οι οποίοι, με την Ένωση Γονέων έφτιαξαν το δικό τους πανό με διάφορες ζωγραφιές  που έγραφε «Λεφτά υπάρχουν για βόμβες και δεν υπάρχουν για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις μεταφορές».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τα συνθήματα να κυριαρχούν «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού για την Πέμπτη 16 Μάρτη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

 

Στην Κομοτηνή

 
Από την Κομοτηνή
Από την Κομοτηνή
 

Στη Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία και μουσική διαμαρτυρία, την οποία διοργάνωσαν  η ΕΝΙΔΥΚ και Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης. Στη συναυλία έπαιξαν μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα.

Στους χαιρετισμούς που έγιναν, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 16ης Μάρτη ενώ εκπρόσωπος των μαθητών της Κομοτηνής ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως οι μαθητές και οι φοιτητές τραγουδούν σήμερα για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη, για όλους αυτούς που δεν μπορούν πλέον να τραγουδήσουν.

 

Στην Καβάλα

 
Από την Καβάλα
Από την Καβάλα
 

Στην Καβάλα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, γονείς έδωσαν μαζικά και δυναμικά το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητικών συλλόγων.

Εκφράστηκε η κοινή δέσμευση ότι ο λαός θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Ξεχωριστή δυναμική έδωσαν οι μαθητές και οι φοιτητές με τα συνθήματά τους, φωνάζοντας «κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», «τώρα η οργή θα γίνει ανατροπή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Συγκίνησε η παρουσία του πολυφωνικού συνόλου «ΣυνΩΔΗπόροι», που με καρφιτσωμένα 57 εισιτήρια χωρίς επιστροφή του ΟΣΕ, επάνω στο πανό τους, απήγγειλαν τα συγκλονιστικά ποιήματα του Αζίς Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», του Τάσου Λειβαδίτη «Αντίο», του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως έχουν», του Γιάννη Ρίτσου «ο λαός», του Κώστα Βάρναλη «Ερήμωση». Τα ποιήματα των μεγάλων αυτών ποιητών, που αποδόθηκαν από μέλη της της χορωδίας, αποτύπωναν το κλίμα θλίψης, αλλά και την διάθεση η θλίψη να μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή. 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς έκαναν ο Φώτης Ζαρκάδας, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου πληροφορικής ΔΙΠΑΕ, μαθήτρια του μουσικού σχολείου Καβάλας και μέλος του Συντονιστικού σχολείων Καβάλας, ο Κώστας Κίτσος, πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ και η Βάσω Μπράτσου, πρόεδρος του συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνέχεια των αγωνιστικών σταθμών δόθηκε στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

 

Στην Ξάνθη

 
Από την Ξάνθη
Από την Ξάνθη
 

Στην Ξάνθη, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που καλούσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν από τη Βούλα Μαχαιρίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ποιήματα που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για το έγκλημα των Τεμπών, ενώ ακολούθησε η ερμηνεία του τραγουδιού « Μοιρολόι», από την Ριψιμέ Ντανελιάν, ενώ διαβάστηκε και το κοινό ψήφισμα των σωματείων.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία στην πόλη και με συνθήματα όπως: «στον βωμό του κέρδους, θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα, είναι επιλογή», «Όλα για τα κέρδη και τον επενδυτή, κόστος η ασφάλεια κι η ανθρώπινη ζωή» κ.α..

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου, απέναντι στη λογική της «σιωπής» και της συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων, διεμήνυσαν οι συγκεντρωμένοι.

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις