Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει «βιβλικό δικαίωμα» να καταλάβει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή – ή τουλάχιστον τη μερίδα του λέοντος από αυτήν.
Ο Χάκαμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, προβαίνοντας σε προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις για ολοκληρωτικό μακέλεμα της Μέσης Ανατολής από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.
Αφού ο Χάκαμπι ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει βιβλικό δικαίωμα σε τεράστια τμήματα της Μέσης Ανατολής, ο Κάρλσον του ζήτησε να διευκρινίσει «σε ποια εδάφη αναφέρεστε;».
«Θα ήταν μια χαρά αν τα έπαιρναν όλα», απάντησε ο Χάκαμπι, αναφερόμενος στο βιβλικό δικαίωμα του Ισραήλ στην περιοχή που εκτείνεται από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη.