Ευθείες απειλές κατά του Ιράν για «ολέθριες συνέπειες» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Χούθι εξαπολύουν οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή, με τελευταίο παράδειγμα τις επιδρομές στην Υεμένη.
«Κάθε βολή από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως βολή από τα όπλα και την ηγεσία του Ιράν, και το Ιράν θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτηση του.
«Οι εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από τους Χούθι, τους μοχθηρούς μαφιόζους και τραμπούκους από την Υεμένη, που μισούνται από τον λαό της Υεμένης, όλες προέρχονται από το Ιράν και ενορχηστρώνονται από το Ιράν», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο πρόεδρος της χώρας που μαζί με το Ισραήλ και τους άλλους «συμμάχους» τους έχουν πνίξει στο αίμα όλη την περιοχή, από τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο, μέχρι τη Συρία που οι «απελευθερωτές» τζιχαντιστές έχουν προβεί σε άγριες σφαγές.
Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι υπαγορεύει κάθε «πράξη και συμπεριφορά» των Χούθι, παρέχοντάς τους «όπλα, χρήματα, εξαιρετικά εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμη και πληροφορίες».
Τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι, ανακοίνωσαν ότι έγιναν δύο νέες αεροπορικές επιδρομές από τις ΗΠΑ στην Υεμένη, νωρίς τη Δευτέρα, γύρω από το λιμάνι της Χοντέιντα.
Από τις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και πολλές άλλες πόλεις, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 53 άνθρωποι. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι υψηλόβαθμα στελέχη των Χούθι, όπως τουλάχιστον λέγεται από τις ΗΠΑ.
Στην πρωτεύουσα της Υεμένης εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν σήμερα στους δρόμους ενάντια στις αμερικανικές επιθέσεις.
Σήμερα, οι Χούθι υποστήριξαν ότι εκτόξευσαν 18 πυραύλους και ένα drone στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία του, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις ΗΠΑ. Από 902.gr