Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

28 Φλεβάρη: Απεργούμε για τις ζωές μας, κόντρα στα κέρδη τους

Το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» θα συγκλονίσει ξανά όλη τη χώρα, στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις..

Το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» θα συγκλονίσει ξανά όλη τη χώρα, στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, την οποία προετοιμάζουν εντατικά σε όλη τη χώρα  εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με διεκδικήσεις για τη ζωή των εργαζομένων, με πρωτοβουλίες για την άνοδο της οργάνωσης και της αγωνιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, η απεργία στις 28 Φλεβάρη αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο σταθμό για την ένταση της διεκδίκησης των εργαζομένων.

H απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και την ίδια ώρα  στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Έναν χρόνο μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 συνανθρώπων μας στις ράγες της πολιτικής κόστους – οφέλους, σωματεία και φορείς διατρανώνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» εκτροχιάζεται κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους: Οι μισθοί ροκανίζονται από την ακρίβεια και εξαντλούνται στις 19 κάθε μήνα, οι δημόσιες δομές Υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της υποστελέχωσης, η μόρφωση και οι σπουδές μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Οι διεκδικήσεις των συνδικάτων εστιάζουν μεταξύ άλλων στις ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ, με ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση τον πληθωρισμό και καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023, όπως και της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους, επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού για όλους τους ανέργους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κόντρα στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων.

«Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», λένε ακόμα τα συνδικάτα, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

                                                  «Όχι συμβουλές – Αυξήσεις τώρα»! 
 

Για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς έχουν καταγραφεί πλήθος από σκηνές και ατάκες στον ελληνικό κινηματογράφο. Το ΠΑΜΕ με σειρά σποτ φέρνει στο προσκήνιο με χιουμοριστικό τρόπο την απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στο νέο σποτ ο Χρόνης Εξαρχάκος (δείτε πιο πάνω) δέχεται συμβουλές για να τα «βγάλει πέρα»…

Όχι συμβουλές! Αυξήσεις τώρα.. Δεν κάνουμε οικονομία στις ανάγκες μας! 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Για αυξήσεις, εδώ και τώρα στους μισθούς μας! Για την προστασία του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος! Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις