«Ενημέρωση Α.Ε.»

Με την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χτες το βράδυ η (ν)τροπολογία έκτρωμα που ευνοεί προκλητικά τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ολιγαρχών που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας. Η νομοθετική ρύθμιση της συγκυβέρνησης που πέρασε μέσα σ’ ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έρχεται να ανατρέψει ριζικά την κατάσταση στον χώρο της ενημέρωσης, ενισχύοντας περαιτέρω τις συνθήκες για τη δημιουργία ισχυρών καρτέλ. Η κυβέρνηση νομιμοποίησε τις συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να κατέχουν όσα επιθυμούν, με οποιοδήποτε μορφή θέλουν και με όσο προσωπικό κρίνουν απαραίτητο!

Ως επιπλέον «δώρα», η κυβέρνηση, πρόσφερε στους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες, τη δυνατότητα να ελέγχουν απόλυτα τη διαφημιστική αγορά, να απολύσουν όσους εργαζόμενους κρίνουν σκόπιμο από τα μαγαζιά τους, να πετσοκόψουν τα χρήματα που κατευθύνονται από τη διαφήμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, να συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς νόμιμες άδειες!

Οι κ.κ.  Μπόμπολας (Πήγασος με Mega), Βαρδινογιάννης (STAR), Ψυχάρης (ΔΟΛ, Μega) Αλαφούζος (Σκάι, Καθημερινή), Κυριακού (όμιλος Ant1), Κοντομηνάς (Alpha), καθώς και μια σειρά άλλοι επιχειρηματίες που είτε ανοιχτά είτε λιγότερα φανερά έχουν συμφέροντα μέσα στα μίντια, είναι δεδομένο ότι θα έμειναν απόλυτα «ικανοποιημένοι» από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα ανοίξει το δρόμο για να την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των ΜΜΕ σε ακόμα λιγότερα χέρια, ένα γεγονός που παράλληλα με την αύξηση της κερδοφορίας τους, φιλοδοξούν να κλείσει και τις τελευταίες χαραμάδες μη ελεγχόμενης ενημέρωσης.

Αυτός εξάλλου είναι και ο κοινός στόχος του πολιτικού προσωπικού των εταίρων της συγκυβέρνησης αλλά και των κεφαλαιοκρατών, αφού αποτελεί μια άριστη δικλείδα ασφαλείας συνολικά για το σύστημα, που εξασφαλίζει τον έλεγχο των λαϊκών συνειδήσεων και αντιδράσεων…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email