Να ακυρωθεί στην πράξη

Το τρίτο μνημόνιο είναι πια γεγονός. Έχει την έγκριση του Eurogroup. Το τρίτο μνημόνιο, αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή με διαδικασίες που αποκαλύπτουν και το περιεχόμενο του και την πολιτική «αξιοπρέπεια» των βουλευτών που το ψήφισαν, θα επιδιώξουν να το εφαρμόσουν. Το επιχείρημα γνωστό, το ίδιο όπως σε κάθε μνημόνιο: Να σωθεί η χώρα.

Τα μνημονιακά μέτρα αποτυπώνουν πλήρως ποιος θα «σωθεί» και ποιος θα ενισχυθεί. Η καταστροφή συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αν δεν επιδιώξει να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, τότε το μέλλον είναι δεδομένο: Ακόμα περισσότερη ανεργία και φτώχεια, μισθοί (για όσους έχουν δουλειά) πείνας και οι τράπεζες και οι κεφαλαιοκράτες να πανηγυρίζουν για την «ανάπτυξη» της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδείξει με ποιους είναι. Τα επιχειρήματα τους για τη «σωτηρία» της χώρας είναι σαθρά και γεμάτα κινδυνολογία και καλέσματα υποταγής. Ακριβώς ίδια με τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Να ακυρωθεί στην πράξη"

 1. Ο/Η G.T. λέει:

  «Πικραμένη μου γενιά»
  Στίχοι: Γ. Ρίτσος
  Μουσική:Μάριος Τόκας
  Ερμηνεία:Λ. Χαλκιάς
  https://m.youtube.com/watch?v=hVcAD0OCIyE

Άποστολή άρθρου μέσο Email