Συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας από την «Αριστερή Πλατφόρμα»

Αποτελείται από 25 βουλευτές και ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα»

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 21 Αυγούστου 2015

Ευρεία σύσκεψη Βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή για να καθορίσουν τη στάση τους μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Λίγο αργότερα, στο προεδρείο της Βουλής ανακοινώθηκε ότι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν και συγκροτούν «ενιαία ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα» με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα». 

Αρχηγός και πρόεδρος της ΚΟ ορίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Τα μέλη της ΚΟ είναι: 

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αμανατίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα , Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Ζάνας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ήσυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Κυριακάκης Βασίλειος

Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Λεουτσάκος Στάθης, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Θανάσης, Σαμοίλης Στέαφνος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρέα Ελένη. 

Η ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας» γίνεται η τρίτη δύναμη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε πως Το Ποτάμι και Χρυσή Αυγή διαθέτουν από 17 βουλευτές άρα «χάνουν» τη δυνατότητα να λάβουν διερευνητική εντολή από τον ΠτΔ.  

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

3 Σχόλια - "Συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας από την «Αριστερή Πλατφόρμα»"

 1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 2. Ο/Η Alex λέει:

  Δηλαδή… ήταν το αριστερό ΠΑΣΟΚ που στην πορεία έγινε δεξιό και απέκτησε μια αριστερή πλατφόρμα η οποία πήγε μετέπειτα πήγε στο Σύριζα που ήταν αμιγώς Αριστερό κόμμα. Εντωμεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απεμπολήσει την δεξιά φιλοευρωενωσιακή πλατφόρμα του Κουβέλη και έμεινε αμιγώς αριστερό κόμμα.
  Μετέπειτα, το αμιγώς αριστερό κόμμα (που εμπεριείχε και την αριστερή πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ) έγινε κυβέρνηση και ως διά μαγείας άρχισε να έχει και αυτό μια αριστερή πλατφόρμα χωρίς βέβαια να μπορεί να εξηγηθεί πως ένα ¨αριστερό» κόμμα διαθέτει αριστερή πλατφόρμα (και μετά κατηγορούσαν το ΚΚΕ για το όχι στο όχι, που αυτό τουλάχιστον είχε και ένα πολιτικό σκεπτικό). Οπότε λογικά η πλατφόρμα του Λαφαζάνη πρέπει να είναι ακροριστερή. Κοροϊδία στην κοροϊδία ο λαός έχει πάλι μετά από χρόνια μια κυβέρνηση «αριστερή» (βλέπε πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) με δεξιά πολιτική και αριστερή πλατφόρμα για να απορροφά τους κραδασμούς.
  Η φυσιολογική συνέχεια του σκεπτικού είναι ότι η – αποχωρήσασα πλέον – «ακροαριστερή» πλατφόρμα να αποκτήσει μια «ακροακροαριστερή» πλατφόρμα για να δώσει και αυτή άλλοθι στην όποια διαχείριση του καπιταλισμού αυτή προβεί.
  Εν κατακλείδι, ο λαός, οι εργαζόμενοι, εμείς πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε και να καταπίνουμε την κοροϊδία που μας τη φτύνουν κατάμουτρα. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκή διαχείριση. Με εργαλεία του καπιταλισμού δεν γίνεται σοσιαλισμός. Είναι σα να προσπαθείς να ξεβιδώσεις παξιμάδι με κατσαβίδι. Αυτό το σύστημα μόνο ανατρέπεται και οικοδομείται στις στάχτες του ένα άλλο, πραγματικά φιλολαϊκό. Διαβάστε το πρόγραμμα και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, είναι κοινοποιημένη στο διαδίκτυο και αν θέλετε να το συζητήσετε σίγουρα μια από αυτές τις μέρες θα συναντηθείτε με ένα μέλος του ΚΚΕ.

 3. Ο/Η G.T. λέει:

  1. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στην υπαναχώρηση από τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
  2. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στην υπαναχώρηση από τις προγραμματικές δηλώσεις της Θεσσαλονίκης
  3. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στην ανάπτυξη του κινήματος
  4. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στην εκλογή προέδρου
  5. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στις παντός είδους συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ
  6. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στους χορούς και τα τραγούδια με το ΝΑΤΟ
  7. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν στο 47σέλιδο του ΣΥΡΙΖΑ
  8. Η αριστερή πλατφόρμα εποίησε τη νήσσαν και στο δημοψήφισμα. Τα στελέχη της είχαν χαθεί από προσώπου γης. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το δημοψήφισμα κανείς δε βγήκε να υπερασπιστεί το ΟΧΙ σε παντός είδους μνημόνιο και πάμε σε ρήξη με την Ευρωζώνη. Η αριστερή πλατφόρμα κρύφτηκε πίσω από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού της: «το ΟΧΙ δε σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, δε σημαίνει ρήξη»
  9. Η αριστερή πλατφόρμα απεμπόλησε τις όποιες κομμουνιστικές αναφορές και επιδόθηκε στο κυνήγι ενός «αριστερού» κυβερνητισμού εντός του καπιταλισμού, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό!!!
  10. Η αριστερή πλατφόρμα εξακολουθεί να σπέρνει αυταπάτες κάνοντας λόγο μόνο για έξοδο από την ευρωζώνη!!!

  Το χειρότερο όλων είναι, ότι τα περισσότερα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας ξέρουν, ότι αν δεν απεγκλωβιστείς από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς διεκδικώντας την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την αλλαγή εξουσίας, δε μπορεί να έχεις ούτε φιλολαϊκή πολιτική, ούτε ανεξάρτητη πολιτική.

Άποστολή άρθρου μέσο Email