Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας» – Μεγάλη, μαζική και μαχητική συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ

Στο Σύνταγμα διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αντάμωσαν με τους εργαζόμενους της Αττικής διατρανώνοντας πως «Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας».

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αντάμωσαν με τους εργαζόμενους της Αττικής διατρανώνοντας πως «Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας».

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, μαζί με τους συναδέλφους πλημμύρισαν ξανά το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματα και την οργή τους.

 
 

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη» φώναξαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι συνάδελφοι τους από την Στερεά και την Αττική, στέλνοντας μήνυμα ότι το έγκλημα και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.

Συγκινητική ήταν και αυτή τη φορά οι παρουσία των μαθητών της Λοκρίδας, τα παιδιά των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που στέκονται στο πλευρό των γονιών και βροντοφώναξαν «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά». 

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ. Επίσης ήταν εκεί πλήθος βουλευτών αλλά και υποψηφίων ευρωβουλευτών του Κόμματος. 

«Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων» διαμήνυσαν οι ομιλητές στο Σύνταγμα

«Για άλλη μια φορά χιλιάδες εργαζόμενοι, τα συνδικάτα της Αττικής βρίσκονται στο πόδι για να στείλουμε μαζί το μήνυμα στην κυβέρνηση: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει! Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα στη κυβέρνηση να αποφασίζει για τις τύχες μας! Δεν αναγνωρίζουμε καμία απόφαση που λέει ότι πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο 950 οικογένειες και οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ να γίνει παλιοσίδερα, φέρνοντας τον μαρασμό σε ολόκληρες περιοχές!» τόνισε ο Λάμπρος Χαντζάρας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Τόνισε ότι «ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων! Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στους μεγάλους αγώνες της εποχής γιατί δείχνει το δρόμο, δίνει τα όπλα για όλους εκείνους τους αγώνες που πρέπει τώρα να αναπτυχθούν για όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιόδου. Απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για την συμμετοχή τους πολέμους, απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημα και τη ζωή του λαού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας για να είναι η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή! Για να εξασφαλιστεί τώρα η εργασία όλων! Δυναμώνουμε τώρα με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη! Δυναμώνουμε τους αγώνες! Συνεχίζουμε!».

«Η κυβέρνηση έκανε λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, προσθέτοντας πως δεν υπολόγισε στα αντεργατικά της σχέδια τη δύναμη των εργαζομένων, των συνδικάτων, του κινήματος. Απ’ το βήμα της συγκέντρωσης απαίτησε την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας σε όφελος του λαού και κατήγγειλε το ξεπούλημά του στους ιδιώτες.

Το διαχρονικό έγκλημα της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τον εμπαιγμό της σημερινής κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων της, κατήγγειλε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στην Εύβοια.

Τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη συμπαράσταση που δείχνουν τα συνδικάτα εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια που διαρκεί ο αγώνας τους, χαιρέτισε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας. «Πετούν τους εργαζόμενους στον δρόμο. Είναι απαράδεκτοι», κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο το προσωπικό της. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στα μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να στείλει τους εργαζόμενους στην ανεργία.

«Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων γονιών μας», ξεκαθάρισε η Ασημίνα Λιούγκου, εκπρόσωπος των μαθητών της Λάρυμνας, κόρη εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ. Στην παρέμβασή της συνόψισε τις επιπτώσεις για εκατοντάδες μαθητές που δεν γνωρίζουν αν οι γονείς τους θα έχουν από τη Δευτέρα δουλειά και μισθό. «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή: Εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», τόνισε.

Σχετικά θέματα

Απόψεις