«Καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας»

Ανακοίνωση της παράταξης Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 13 Νοεμβρίου 2016

«Σε μια περίοδο που η διοίκηση εξακολουθεί – για πολλούς μήνες – να χρωστάει στους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ δεδουλευμένα μισθών και υπερωριών, ζητάει να αποδεχθούμε τη διευθέτηση χρόνου εργασίας με την εφαρμογή 6ημερης απασχόλησης και 10ωρης βάρδιας, καταργώντας έτσι ουσιαστικά το 5νθήμερο και τις υπερωρίες. Μια λαϊκή ρήση λέει: « Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι !!! ».

Ο στόχος της Διοίκησης είναι ένας. Να μειώσει το μισθολογικό κόστος (μη πληρώνοντας υπερωρίες) και παράλληλα να γλιτώσει τις προσλήψεις που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του ΟΜΜΑ. Οι προθέσεις της, άλλωστε, επιβεβαιώνονται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό, όπου ουσιαστικά καταργεί τη θέση, καθώς και τους εργαζόμενους της ταξιθεσίας, που τελούν σε καθεστώς πολύχρονης εργασιακής ομηρίας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Υπάρχει ανάγκη άμεσης απάντησης στους σχεδιασμούς της Διοίκησης, μιας απάντησης που η πλειοψηφία του ΔΣ όχι μόνο δεν τη δίνει αλλά αντίθετα βοηθάει και στην κατεύθυνση υλοποίησής των σχεδιασμών αυτών.

Μαζικά να στείλουμε αγωνιστική απάντηση στη Διοίκηση του ΟΜΜΑ ότι δε θα αποδεχθούμε καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας και να απαιτήσουμε:

  • την άμεση εξόφληση των χρωστούμενων δεδουλευμένων και υπερωριών
  • πρόσληψη προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας (νοσηλευτικού, ταξιθεσίας, τεχνικών κ.α)

Ταυτόχρονα, να προετοιμαστούμε για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, που πλήττονται κι αυτοί από τη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι πια καιρός να συναντηθούμε μαζί τους στο δρόμο του αγώνα συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη 2016, για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Επιστρέφουμε τα πορίσματα και τις συμφωνίες τους ως απαράδεκτες.

Τέρμα πια οι αυταπάτες. Απαιτούμε δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία που να καλύπτουν τις ανάγκες μας με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα.   

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

ΔΑΣ στο ΣΕΟΜΜΑ  4/11/2016»

Ετικέττες: ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email