Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Υπουργός Πολιτισμού: Την εξαπάτησε με τη «βαθιά υποκριτική του τέχνη»!

Μέσα σε λίγες μέρες η Λίνα Μενδώνη πέρασε από το «o κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του» για να «ανεχθεί..

Μέσα σε λίγες μέρες η Λίνα Μενδώνη πέρασε από το «o κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του» για να «ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες» στο «ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πως δεν ήξερε και ούτε όφειλε να ξέρει το ποιόν του εκλεκτού της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ Δημήτρη Λιγνάδη, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της πρώτης κρατικής σκηνής και δηλώνει σε πολλούς τόνους ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η ίδια υπήρξαν προσωπικοί φίλοι του Δ.Λιγνάδη.

Αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική ή προσωπική ευθύνη και χαρακτηρίζει τον καταγγελλόμενο για σεξουαλικά εγκλήματα «επικίνδυνο» που την «εξαπάτησε, με την βαθιά υποκριτική του τέχνη- ο ηθοποιός» όταν του τηλεφώνησε -λέει  – και την διαβεβαίωνε ότι οι φήμες αυτές δεν τον αφορούν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, η Λίνα Μενδώνη είπε ότι έθεσε εαυτόν και όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, στη διάθεση της δικαιοσύνης όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, καταθέτοντας υπόμνημα – αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο.

«Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση» σημείωσε συμπληρώνοντας «είμαστε κράτος δικαίου και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης». «Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα» απάντησε σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση.

Υπερασπίστηκε την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου λέγοντας ότι συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού και καταθέτοντας όλο το βιογραφικό του τα χρόνια θητείας του τόσο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Εθνικό από το 1986, όσο και ως διευθυντή της Νέας Σκηνής αλλά και τη θέση του στη δραματική σχολή του Εθνικού.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019» επέμεινε η υπουργός. «Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα»

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μόλις λίγες μέρες πριν (7/2), και μετά την παραίτηση Λιγνάδη, υποστήριζε σε συνέντευξη της στο στον ρ/σ «Θέμα Fm»:

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης χθες, αργά το απόγευμα, μου έστειλε την παραίτησή του η οποία κι έγινε δεκτή. Ο ίδιος, μέσα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει και τους λόγους. Ξέρετε, μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει αντοχές και αυτό δε μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του, πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες».

Μέσα σε λίγες μέρες, λοιπόν, πέρασε από το ο «κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του» για να «ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες» στο ο «Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος». 

Αξιοσημείωτη είναι, τέλος, η χρονική στιγμή η οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να τοποθετηθεί δημόσια για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης. Κατά τη συνάντηση του, σήμερα, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων: «Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, πρωτίστως κατά γυναικών αλλά και όχι μόνο, τα οποία πιστεύω ότι μας συγκλόνισαν όλους, μας ταρακούνησαν όλους, κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη». Συμπλήρωσε ότι «ως πρωθυπουργός, πολιτικός, πατέρας έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά για τα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων που αποτελεί την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό». 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στο Mega,  είπε: «Οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία».  Συμπλήρωσε, δε, ότι «εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Σχετικά θέματα

Απόψεις