Κοινωνία

Υπηρεσίες συμβούλου φέρεται να παρείχε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Novartis

Υπηρεσίες έμμισθου συμβούλου φέρεται να παρείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στη φαρμακοβιομηχανία Novartis, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έφτασαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση.

Αναλυτικότερα, ο Γ. Στουρνάρας φέρεται να είχε υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τη Novartis, προκειμένου να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρεία. Τα σχετικά στοιχεία δημοσίευσε το documentonews.gr.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η εν λόγω σύμβαση παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα κατά τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis, για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ.

 Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis ολοκληρώθηκε στις 31/12/2011.

Σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία και το δημοσίευμα, ο σημερινός κεντρικός τραπεζίτης, δεν αρνήθηκε την έμμισθη σχέση του με την φαρμακοβιομηχανία, και αρκέστηκε να δηλώσει:

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του». 

(Επισκέψεις: 79 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend