Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τα έργα και οι ημέρες του κ. Γιούνκερ

Με τυμπανοκρουσίες ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ελληνική κυβέρνηση, τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα..

Με τυμπανοκρουσίες ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ελληνική κυβέρνηση, τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά. Η κυβερνητική προπαγάνδα και τα Μέσα Ενημέρωσης των μεγαλοκαναλαρχών και των εκδοτών, ήδη επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα επίπλαστο κλίμα «ενθουσιασμού», καλλιεργώντας προσδοκίες για δήθεν αλλαγή πλεύσης της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα, μετά τη ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Το σκηνικό φρόντισε να ενισχύσει, ο ίδιος ο Γιούνκερ, με δήλωση του πριν την άφιξή του στην Αθήνα, με την οποία εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των πολιτικών που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη. «Προτεραιότητά μου, ως προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου, με …επιλεκτικές διαρροές εμφανίζει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως «φιλέλληνα» και «σύμμαχο» της χώρας που την «στήριξε σταθερά από την αρχή της κρίσης».

Πίσω από την καταιγιστική προπαγάνδα, κυβέρνηση και ΕΕ, επιχειρούν να κρύψουν ότι ο σημερινός πρόεδρος τηςΚομισιόν, ήταν ο ίδιος που:

— Συμμετείχε σε όλες τις φανερές και μυστικές συζητήσεις των οργάνων της ΕΕ με την κυβέρνηση Παπανδρέου που τελικά οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς μνημονίου. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διατέλεσε από το 2005 έως το 2013 Πρόεδρος του Eurogroup και από την συγκεκριμένη θέση εφάρμοσε όλες τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδήγησαν αρχικά στην κρίση του «δημοσίου χρέους» και τελικά στην φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

 Τάχτηκε υπέρ της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και των σκληρών μέτρων που οδήγησαν στη δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων.

 Τον Οκτώβριο του 2010 και ενώ ο ελληνικός λαός είχε δεχτεί τα πρώτα κύματα των μνημονιακών μέτρων είχε ομολογήσει ότι «ελληνικό πρόβλημα (…) ξεκινάει εδώ και τρεις δεκαετίες». Από την εποχή, δηλαδή, της ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόβλημα του υπερδανεισμού της Ελλάδας, το γνώριζε, αλλά:«Ηξερα – είπε τότε – ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»! Ο Γιούνκερ λοιπόν και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ι γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η Ελλάδα προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα γερμανικά και γαλλικά μονοπώλια, αλλά όχι μόνο δεν ανέτρεψαν την συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά με τις πολιτικές τους, την ενίσχυσαν διογκώνοντας το ελληνικό δημόσιο χρέος, του οποίου την αποπληρωμή στη συνέχεια φόρτωσαν στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών.

— Ως επικεφαλής της Ευρωζώνης, ήταν εξ’ αυτών που όταν ξεκίνησε η καταστροφή εφαρμογή των μνημονίων, είχαν ευχηθεί το «καλό κουράγιο» στον Ελληνικό λαό!

 Στις 4 Ιουλίου του 2011, όταν είχαν ξεκινήσει η συζητήσεις για την σύναψη δεύτερης δανειακής σύμβασης και δεύτερου μνημονίου είχε δηλώσει ότι «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραματικά με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας. Η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα»!

 Στις 27 Φεβρουαρίου 2012, είχε προχωρήσει σε μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, εκβιάζοντας ανοιχτά τον ελληνικό να λαό. Συγκεκριμένα Ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές που ήδη είχαν προγραμματιστεί από την τότε κυβέρνηση Παπαδήμου, αν έλθουν στην εξουσία κόμματα που δεν προτίθενται να τηρήσουν τις υποσχέσεις γιαμεταρρυθμίσεις που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Αν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας (σσ μνημόνιο), τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς». Ο κ.Γιούνκερ, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια φάση ευρωενωσιακού …«δημοκρατικού» παροξυσμού υπέδειξε στον ελληνικό λαό να ψηφίσει μόνο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, διαφορετικά οι δανειστές θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει…

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του …«φίλου της Ελλάδας» κ. Γιούνκερ, όπως θέλουν να τον αποκαλούν τα κυβερνητικά στελέχη. Πρόκειται για αυτό τον ευρωπαίο αξιωματούχο που σε πλήρη σύμπλευση με τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλων των υπόλοιπων «προθύμων» αφαίμαξαν και αφαιμάσσουν τον ελληνικό λαό, διόγκωσαν την ανεργία, ξεπούλησαν και ξεπουλούν τις κρατικές υποδομές, διέλυσαν ότι είχε απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Είναι οι ίδιοι που σήμερα επιχειρούν να εμφανίσουν το νέο πρόεδρο της Κομισιόν σαν «καρπό παρθενογένεσης» που δήθεν θα εφαρμόσει πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη, θα μειώσουν την ανεργία, θα περιορίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές…

Το κλίμα ωστόσο των μεγάλων προσδοκιών, έχει φροντίσει να το χαμηλώσει ο ίδιος ο Γιούνκερ, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Βήμα στις 23 Μαϊου 2014, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. «Δίνω μεγάλη σημασία στην δημοσιονομική εξυγίανση της Ευρώπης και επιθυμώ η δημοσιονομική εξυγίανση να εμπνέεται από ένα αίσθημα ευθύνης. Χρειάζεται δημοσιονομική εξυγίανση. Χρειάζεται δημοσιονομική λιτότητα», είχε δηλώσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερκαι όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η Ελλάδα πρέπει να βγει από το μνημόνιο, απάντησε μ’ ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ»…

Η Ελλάδα, λοιπόν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς μνημονίου. Ο ίδιος προφανώς γνωρίζει κάτι περισσότερο. Εξάλλου θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν το Φθινόπωρο για την χορήγηση ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, που σε κάθε περίπτωση θα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα… Μέχρι τότε Σαμαρά και Γιούνκερ, σήμερα αναμένεται να μας «χορτάσουν» με υποσχέσεις για τις καλύτερες μέρες που έρχονται…

Απόψεις