Διεθνή

Υεμένη: Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Σαουδικής Αραβίας

Αεροπορικές δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που επεμβαίνει στον πόλεμο της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015, προχώρησαν στη στη διάρκεια της νύχτας σε νέους βομβαρδισμούς στη Σανάα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που ο σαουδαραβικός στρατιωτικός συνασπισμός εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στην πρωτεύουσα της χώρας, την οποία κατέλαβαν οι σιίτες πολιτοφύλακες Χούθι το 2014.

Το Ριάντ ισχυρίστηκε ότι στόχο των βομβαρδισμών αποτέλεσαν εγκαταστάσεις όπου παράγονται μυστικά ή από όπου απογειώνονται τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) των Χούθι.

Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα. Δεν ανακοινώθηκε κανένας επίσημος απολογισμός ούτε μετά τα πλήγματα της περασμένης νύχτας.

Ο πόλεμος στην Υεμένη, βρίσκεται σε αδιέξοδο στα πεδία των μαχών επί χρόνια. Από τον Φεβρουάριο, οι Χούθι -που έχουν την στήριξη του Ιράν- διεξάγουν επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Μαρίμπ, έσχατο προπύργιο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η πτώση της θα αποτελούσε καταστροφή για την κυβέρνηση και τη βασική προστάτιδα δύναμή της, το Ριάντ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

(Επισκέψεις: 58 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend