Πολιτισμός

«¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!»

«¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» 
Ένα ντοκιμαντέρ των Cristian Pirovano, Fernando Romanazzo. 

Επτά άτομα και οι καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν  τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι λεπτομέρειες της καθημερινής τους ζωής,  οι σχέσεις και η συνύπαρξη τους μας φέρνουν κοντά  σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης.

Η ταινία, πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης,  έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως  και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου  σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η Cineplexx Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Αυστρία,απαγόρευσε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστρία γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ.

Η ταινία θα προβάλλεται στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new art cinema (Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα) από τις 27 Οκτωβρίου και αποτελεί μέρος του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του BDS Greece για τον χειμώνα 2019/2020. Στην πρεμιέρα της, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 20:00, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano. Η είσοδος για όλες τις ημέρες και προβολές θα κοστίζει 5€.

(Επισκέψεις: 242 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend