Διεθνή

Βρέθηκε βόμβα σε περιπολικό που φρουρούσε ομιλία του Ερντογάν

Για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν κάνει λόγο μερίδα τουρκικών ΜΜΕ. Ωστόσο ορισμένα ΜΜΕ μιλούν για απόπειρα επίθεσης εναντίον αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται από την Cumhurriyet μία βόμβα βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού. Ο αστυνομικός που υπηρετεί στην πόλη Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έλαβε εντολή να μεταβεί μέσω Μπατμάν, στην κοντινή Σύρτη ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις που θα περιφρουρούσαν την ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ τα οποία είναι αρκετά συγκεχυμένα, ένας άλλος αστυνομικός είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του συναδέλφου του και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Ο μηχανισμός βρέθηκε μόνο λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, και σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων εξουδετερώθηκε, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

“Καθώς οι ήττες της τρομοκρατικής οργάνωσης αυξάνονται, ποιος ξέρει τι άλλο, τι ομολογίες, τι προδοσία, τι είδους κακία θα αποκαλυφθούν”, είπε ο Ερντογάν στη συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα πάντως αντιπολιτευόμενες σελίδες κάνουν λόγο για “αφελή απόπειρα προπαγάνδας” από την κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του Ερντογάν.

(Επισκέψεις: 189 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend