Διεθνή

Βραζιλία: Οργάνωσαν «πασαρέλα» ορφανών παιδιών

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στην πόλη Κουιάμπα της Βραζιλίας, καθώς υπηρεσία υιοθεσιών έστησε «πασαρέλα» για ορφανά παιδιά – ορισμένα εκ των οποίων ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, υποστήριξαν πως είχαν στόχο να δημιουργήσουν μια βραδιά «στην οποία άνθρωποι που κρίνονται κατάλληλοι για υιοθεσίες να γνωρίσουν τα παιδιά».

«Παιδιά να κάνουν πασαρέλα ώστε οι υποψήφιοι θετοί γονείς να δουν πόσο όμορφα, φιλικά και επιλέξιμα είναι. Εμένα μου θυμίζει εποχές σκλαβοπάζαρου, όταν οι άνθρωποι εξέταζαν τα σώματα και τα δόντια των Αφρικανών προκειμένου να κάνουν μια προσφορά για την αγορά τους» έγραψε στο Twitter ο δικηγόρος Εντουάρντο Μαχόν.

Την «πασαρέλα» αυτή, που έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο, παρακολούθησαν περί τους 200 ανθρώπους, οι οποίοι είδαν από κοντά τα παιδιά να περπατούν μπροστά τους με καλά ρούχα, φτιαγμένα μαλλιά και μακιγιάζ. 

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας που διοργάνωσε την «εκδήλωση», ωστόσο, ισχυρίστηκε πως είχε λάβει το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: cnn.gr – Φωτογραφίες: OAB- MT 

(Επισκέψεις: 1.400 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend