Δύο φωτιές έχουν ξεσπάσει στη Βοιωτία, μία στην περιοχή Ακραίφνιο και μία στον Ελεώνα του δήμου Θηβαίων και για την κατάσβεσή τους υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής τόσο με επίγειες δυνάμεις όσο και με εναέρια μέσα.
Ειδικότερα στη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ακραίφνιο Βοιωτίας, κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Μάλιστα για τη συγκεκριμένη περιοχή εκδόθηκε μήνυμα του 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς.
Στη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Ελεώνα του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
Επίσης, εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας από τους καπνούς, έχει κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος από Κάστρο έως Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ειδικότερα στο ρεύμα προς Αθήνα γίνεται εκτροπή από τον κόμβο Ακραιφνίου (108 χλμ.) μέχρι τον κόμβο Θηβών (90 χλμ.). Στο ρεύμα προς Λαμία γίνεται εκτροπή από κόμβο Θηβών (90 χλμ.) μέχρι κόμβο Κάστρου (115 χλμ).