Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ε.Ε.- ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συμφωνία βαμμένη στο αίμα!

Στην υπογραφή των συμφωνιών εμπορικής διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή αγορά προχώρησε σήμερα Παρασκευή η ΕΕ με τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας, της Μολδαβίας..

Στην υπογραφή των συμφωνιών εμπορικής διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή αγορά προχώρησε σήμερα Παρασκευή η ΕΕ με τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρώτα υποκίνησαν την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας και στη συνέχεια πρόσφεραν καθεστώς «εταιρικής σχέσης» στη φιλοναζιστική κυβέρνηση που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και τη σφαγή του λαού της. Κατόπιν απέστειλαν στο Κίεβο τον προεδρεύοντα, για λογαριασμό της ΕΕ,  υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευαγ. Βενιζέλο,  για να νομιμοποιήσει την κυβέρνηση των ναζί και των «συμμάχων» τους. Εν κατακλείδι, φρόντισαν με δάνεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία των Βρυξελλών και του ΔΝΤ να «δέσουν» πισθάγκωνα τον Ουκρανικό λαό.

Πανηγυρίζουν τα  μονοπώλια

Οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της λυκοσυμμαχίας, αφού με τη στάση τους πυροδότησαν τις εμφύλιες συρράξεις και το μακέλεμα του λαού της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, που συμμετέχουν στο αιματοκύλισμα, πέτυχαν τον αντικειμενικό σκοπό τους. Τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, αποκτούν πρόσβαση σε μια «παρθένα» αγορά 55 εκατομμυρίων κατοίκων, από τα οποία τα 45 εκατομμύρια ζουν στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να βάλουν «εμπόδια» στα σχέδια των Ρώσων ανταγωνιστών τους για επέκταση στην περιοχή.

Τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας, υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο παρουσία των Ευρωπαίων αξιωματούχων Χ. Β. Ρομπάυ και Μ.Μπαρόζο και πρόκειται για το γνωστό κείμενο, το οποίο αρνήθηκε να υπογράψει ο προηγούμενος πρόεδρος της χώρας Γιανουκόβιτς – που συνέδεε την πορεία της Ουκρανίας με τα συμφέροντα των Ρωσικών μονοπωλίων – και αποτέλεσε την αφορμή για να οδηγηθεί η Ουκρανία σε εμφύλιες συγκρούσεις και η χώρα σε διαμελισμό. Η συμφωνία διασύνδεσης θα τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά από το Φθινόπωρο και θα προβλέπει την απαλλαγή των δασμών των προϊόντα που προέρχονται από την αγορά των «28» της ΕΕ και αντίστροφά των τριών χωρών που την υπέγραψαν.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος, στη συμφωνία υπάρχουν και «πολιτικοί όροι» που σύμφωνα με την ΕΕ στοχεύουν «στην εμβάθυνση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στις τρεις χώρες»!! Δηλαδή την ωμή παρέμβαση της ΕΕ στα εσωτερικά των τριών χωρών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία. Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι η δήλωση του Ποροσένκο αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας. «Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία πλήρωσε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για να δει την υλοποίηση των ευρωπαϊκών της ονείρων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τη συμφωνία, τις επόμενες ώρες αναμένεται να χαιρετήσει η Ουάσιγκτον, αφού επιθυμούσε διακαώς να υπάρξει ενεργή οικονομική και πολιτική παρουσία της ΕΕ στην περιοχή.

Απειλεί η Ρωσία

Άμεση και αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας, με τον Ρώσο αναπληρωτής υπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράζιν, σύμφωνα με το πρακτορείο «Interfax», να δηλώνει ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα επισύρει «βαριές συνέπειες» σε βάρος της Ουκρανίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε πως η Ρωσία θα «λάβει μέτρα να προστατεύσει τη ρωσική οικονομία εάν η συμφωνία έχει αρνητικές επιπτώσεις» στη ρωσική οικονομική δραστηριότητα. Επισημαίνουμε ότι στην Ουκρανία, αυτή τη στιγμή, γίνεται μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγωγών τροφοδότησης της Ευρώπης με φυσικό αέριο που προέρχεται από τη Ρωσία.

Η υπογραφή της συμφωνίας, αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο διπλωματικών αντιπαραθέσεων που άμεσα θα μεταφερθεί στα πεδία των στρατιωτικών συγκρούσεων, αφού τις επόμενες μέρες αναμένεται η κυβέρνηση του Κιέβου να άρει τη μονομερή εκεχειρία που είχε κηρύξει και να ξεκινήσουν και πάλι οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία, μεταξύ του στρατού της χώρας και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΕΕ, Ρωσία και ΗΠΑ, είναι σίγουρο ότι θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες στο έδαφος της Ουκρανίας, με διακύβευμα το μοίρασμα αγορών και «σφαιρών επιρροής». Για τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας, είναι επίσης σίγουρο ότι θα ξημερώσουν χειρότερες και φονικότερες μέρες…

Απόψεις