Πολιτική

Οι δύσκολες στιγμές ενός πρωθυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή συνέντευξη του στο  ΣΚΑΪ, είπε ότι είχε την τύχη και την ατυχία να είναι «ο πρωθυπουργός που πέρασε ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές» της νεότερης Ιστορίας. Για να μην …υπερβάλλει το διόρθωσε και το προσδιόρισε χρονικά μετά τη δικτατορία.

Δεν έχει αλλάξει ως προς το «αξιακό περιεχόμενο» και τους «στόχους» του, δήλωσε μεταξύ άλλων. Μίλησε και για την επαφή με τον κόσμο, υποστηρίζοντας πως δεν είναι η «ερωτική σχέση» όπως ήταν όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Η σχέση, όμως, με τον κόσμο υπάρχει, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πολλά: Για τη διαπραγμάτευση που έκανε και οδήγησε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, για το δημοψήφισμα, την Cosco και τις ιδιωτικοποιήσεις, τον εκλογικό νόμο, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, τις τηλεοπτικές άδειες κ.α.

Ας μείνουμε στη γνώμη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας για τον εαυτό του: Είναι ο πρωθυπουργός που πέρασε ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές της νεότερης ιστορίας, μετά τη δικτατορία. 

Έχει δίκιο. Δεν είναι κι εύκολη υπόθεση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχεις φέρει ένα μνημόνιο, να ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία και να συνεχίζεις την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού. 

Να μη μας διαφύγει ότι ο πρωθυπουργός έχει την εκτίμηση πως η πολιτική που εφαρμόζει -και θέλει να τη συνεχίσει – είναι αριστερή πολιτική.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend