Το Σχόλιο της Ημέρας

Ε-ε-έρχεται (η τρόικα, φυσικά)!

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου. Από εδώ και πέρα μόνο η κατρακύλα περιμένει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, σε όσες πτώσεις και αν κλίνει τη λέξη «Αριστερά». Οι σημερινοί της τακτικισμοί, να αποσύρει προσωρινά από το επερχόμενο νομοσχέδιο τις διατάξεις για τους αγρότες και τις πρόωρες συντάξεις, καταγράφονται πολύ περισσότερο σε ένα εσωκομματικό παιχνίδι, παρά σε οτιδήποτε άλλο. 

Αν κάτι, όμως, έχει μεγαλύτερη αξία και δηλώνει με ευκρίνεια τον ταχύ βηματισμό στο δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση, δεν είναι άλλο από την επιστροφή της περιβόητης τρόικας. Αφού μέσα σε ένα διάστημα λιγότερο των έξι μηνών η κυβέρνηση διήνυσε την απόσταση «αντιμνημόνιο – μνημόνιο» με ταχύτητα… Γιουσέιν Μπολτ, έρχεται τώρα και, ως νέο ΠΑΣΟΚ του ’80, φέρνει πίσω τα ίδια τεχνικά κλιμάκια τα οποία με στόμφο κατήγγειλε όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα, οι εν λόγω κύριοι δεν θα ελέγξουν μόνο την «νέα κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, αλλά επιπρόσθετα θα συζητήσουν το νέο πολυνομοσχέδιο που συντάσσει το οικονομικό επιτελείο υπό τον υπουργό Οικονομικών. Οι… «υπάλληλοι», όπως τους αποκαλούσε σύσσωμη η κυβέρνηση, θα έχουν πλέον το λόγο επί των νόμων και, φυσικά, επί των έργων της κυβέρνησης. 

Η ταφόπλακα στις ψευδαισθήσεις που έσπειρε η κυβέρνηση μπήκε οριστικά. Και αν κάποιος δεν το κατάλαβε, ας ακούσει τον επικήδειο που θα ψάλλουν οι εντεταλμένοι των δανειστών. 

(Επισκέψεις: 31 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend