Κοινωνία

Το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Βίντεο-σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία κρατούμενου τον Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού είδε το φως της δημοσιότητας από το «Βήμα της Κυριακής». Καταγράφεται η επίθεση που δέχτηκε ο Αλβανός κρατούμενος. Στο σοκαριστικά πλάνα φαίνεται το θύμα να περπατάει στο διάδρομο και να δέχεται επίθεση από δύο συγκρατούμενούς του. Στο τέλος του βίντεο, φαίνεται το θύμα που βρίσκεται πάνω σε φορείο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

(Προσοχή – Σκληρό βίντεο) 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανακοίνωση σε σχέση με αναφέρει πως «αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση. Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος»

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

Η κατάσταση στις φυλακές της χώρας και η λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι ένα θέμα άγνωστο. Είναι, δε, ιδιαιτέρως γνωστό ότι στις περισσότερες φυλακές βρίσκονται πολύ περισσότεροι κρατούμενοι απ’ τον αριθμό που μπορούν να στεγάσουν, για να υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Ακόμα κι ίσχυε κάθε λέξη από την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το βίντεο της δολοφονίας τα περί «αποπροσανατολισμού» είναι το λιγότερο άστοχο. Ό,τι και να γράφει το υπουργείο δεν παύει να είναι σοκαριστικό το βίντεο και να επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και συνολικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι. Και δεν εννοούμε μόνο σε σχέση με την ασφάλεια της ζωής των κρατουμένων αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους. 

 

(Επισκέψεις: 901 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend